Učitavanje sajta

Zamenik muftije

Zamenik muftije

 

 

Zamenik muftije Mešihata Islamske zajednice Sandžaka i predsednika Mešihata je magistar Muhamed ef. Demirović.

Rođen u Ribariću, 25.01.1978. godine gde je završio i osnovnu školu. Srednju školu je upisao u Novom Pazaru, Srednju Islamku školu, medresu Gazi Isa beg, gde 1996. godine diplomira sa odličnim uspehom i dobija zvanje Imam-Hatib.
Svoje dalje školovanje je nastavio na Univerzitetu Al Jinan u Tripoliju (Liban), na Fakultetu umetnosti humanističkih nauka, odsek islamske studije.
Na istom fakultetu je 2001. godine diplomirao i kasnije nastavio magistarske studije iz oblasti islamskih nauka na odseku za komparativno šerijatsko pravo koje je uspešno završio 2007. godine i dobio zvanje magistar komparativnog šerijatskog prava.

Po povratku sa studija 2007. godine počinje sa radom na mesto imama-hatiba u Čalap Verdi džamiji u Novom Pazaru,2007. godine i tu ostaje do 2008. godine. Godine 2008 osnovao je Udruženje “Svetionik” sa ciljem bavljenja edukacijom, humanitarnim radom i kulturom, stavljajući poseban akcenat na rad sa mladima. Sa tom organizacijom je ostvario velike uspehe na poljima edukacije, kulture i humanitarnog rada.
U period od 2008 pa do 2011 godine bio je imam – hatib u Centralnoj džamiji u Tutinu.
Od 2009 do 2012 godine bio organizator i glavni vodič hadžija ispred Rijaseta Islamske zajednice Srbije, kasnije radio kao profesor islamske veronauke u Gimnaziji u Tutinu u period od 2010-2012 godine, zatim u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru od 2012-2014.
Tokom celog perioda od povratka sa studija, tačnije od 2009. godine učestvovao kao konsultant u izradi verskog programa na Regionalnoj radio televiziji i bio predavač u redovnim terminima predviđenim za verski program.

Oženjen sam i otac četvoro dece

TOP