Učitavanje sajta

Zamenik muftije

Zamenik muftije

 

 

Zamjenik muftije Mešihata Islamske zajednice Sandžaka i predsjednika Mešihata je magistar Muhamed ef. Demirović.

Rođen u Ribariću, 25.01.1978. godine gdje je završio i osnovnu školu. Srednju školu je upisao u Novom Pazaru, Srednju Islamku školu, medresu Gazi Isa beg, gdje 1996. godine diplomira sa odličnim uspjehom i dobija zvanje Imam-Hatib.


Svoje dalje školovanje je nastavio na Univerzitetu Al Jinan u Tripoliju (Liban), na Fakultetu umjetnosti humanističkih nauka, odsjek islamske studije.
Na istom fakultetu je 2001. godine diplomirao i kasnije nastavio magistarske studije iz oblasti islamskih nauka na odsjeku za komparativno šerijatsko pravo koje je uspješno završio 2007. godine i dobio zvanje magistar komparativnog šerijatskog prava.

Po povratku sa studija 2007. godine počinje sa radom na mjesto imama-hatiba u Čalap Verdi džamiji u Novom Pazaru, 2007. godine i tu ostaje do 2008. godine. Godine 2008. osnovao je Udruženje “Svetionik” sa ciljem bavljenja edukacijom, humanitarnim radom i kulturom, stavljajući poseban akcenat na rad sa mladima. Sa tom organizacijom je ostvario velike uspjehe na poljima edukacije, kulture i humanitarnog rada.
U period od 2008. pa do 2011. godine bio je imam – hatib u Centralnoj džamiji u Tutinu.
Od 2009. do 2012. godine bio organizator i glavni vodič hadžija ispred Rijaseta Islamske zajednice Srbije, kasnije radio kao profesor islamske vjeronauke u Gimnaziji u Tutinu u period od 2010-2012. godine, zatim u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru od 2012-2014.


Tokom cijelog perioda od povratka sa studija, tačnije od 2009. godine učestvovao kao konsultant u izradi vjerskog programa na Regionalnoj radio televiziji i bio predavač u redovnim terminima predviđenim za vjerski program.

Oženjen i otac četvoro djece.

TOP