Učitavanje sajta

Opšte vijesti

Aktivnosti Mešihata Sandžaka

MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ ODRŽAO SASTANAK SA REISOM ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE DR. SEADOM NASUFOVIĆEM

Poglavar Islamske zajednice Srbije reisu-l-ulema dr. Sead ef. Nasufović podržao je Odluku Vlade Srbije da 2020. godina, na prijedlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, bude proglašena Godinom solidarnosti i saradnje.  

Detaljnije
PISMO PODRŠKE REISA NASUFOVIĆA REISU RIFAT EF. FEJZIĆU

Uvaženi Reise Islamske zajednice u Crnoj Gori, dragi prijatelju, hadži Rifate efendija Fejziću, 

Detaljnije
POZIV DIJANETA ZA UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM SIMPOZIJU POVODOM MEVLUDA

Uprava za vjerske poslove Republike Turske (Dijanet) poziva naučnike i istraživače da učestvuju na Međunarodnom simpoziju povodom rođenja Allahovog Poslanika, a.s., koji će se održati u periodu od 6. do 8. novembra 2020. godine.

Detaljnije
ČESTITKA PREDSJEDNIKA DIYANETA PROF. DR. ALI ERBAŠA REISU-L-ULEMI SEAD EF. NASUFOVIĆU

Predsjednik Diyaneta, Uprave za vjerska pitanja u Republici Turskoj, prof. dr. Ali Erbaš, u pismu koje je uputio reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije, Sead ef. Nasufoviću

Detaljnije
UVAKUFLJEN PLAC ZA IZGRADNJU ISLAMSKOG CENTRA (DŽAMIJE) U BRODAREVU

40 ari placa u Brodarevu postalo je trajno dobro jer su ga uvakufili veliki humanitarci, prijatelji naroda, Hajriz Brčvak i Bekim Curi.

Detaljnije
DONACIJA RIJASETA IZ-e SRBIJE ZDRAVSTVENOJ STANICI U BRODAREVU

Delegacija Mešihata IZ-e Srbije, na čelu sa muftijom Senadom ef. Halitovićem, juče je uručila sanitetsko vozilo Zdravstvenoj stanici u Brodarevu Doma zdravlja u Prijepolju. Ova vrijedna donacija je rezultat prikupljanja humanitarne pomoći od strane Muftijstva beogradskog.

Detaljnije
MUFTIJA HALITOVIĆ ČESTITAO MUSTAFI ŠENTOPU NOVI MANDAT

Muftija sandžački Senad ef. Halitović uputio je, danas, Mustafi Šentopu čestitke povodom njegovog ponovnog izbora na funkciju predsjednika Velike narodne turske skupštine, sa sjedištem u Ankari.

Detaljnije
Nihad ef. Dervišević uspješno odbranio doktorsku disertaciju

Nihad ef. Dervišević, Šef Kabineta Reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije, uspješno odbranio doktorsku disertaciju i stekao naučni naziv doktora nauka u oblasti tefsira.

Detaljnije
VRIJEDNA DONACIJA RIJASETA IZ SRBIJE DOMU ZDRAVLJA U NOVOM PAZARU

„Primjer vjernika u njihovoj međusobnoj ljubavi i samilosti je kao primjer tijela: ako oboli jedan organ, ostatak tijela obuzme groznica i nesanica"

Detaljnije
TOP