Učitavanje sajta

Opšte vijesti

Aktivnosti Mešihata Sandžaka

MINISTAR ĐORĐEVIĆ POSJETIO ISLAMSKU ZAJEDNICU SRBIJE – RAZGOVOR O JAČANJU SARADNJE

Beograd, 19. oktobar 2020. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije – Zoran Đorđević, posjetio je Islamsku zajednicu Srbije. U prostorijama IZS u Beogradu, ministra je dočekao reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije - akademik dr. Sead ef. Nasufović.

Detaljnije
POSJETA AMBASADORA FRANCUSKE RIJASETU ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE

Dana 07.10.2020. godine, ambasador Francuske u Beogradu, gospodin Žan-Luji FALKONI, posjetio je Rijaset Islamske zajednice Srbije (Kabinet u Novom Pazaru). Njegovu Ekselenciju dočekao je poglavar Islamske zajednice Srbije, reisu-l-ulema Sead ef. Nasufović sa svojim saradnicima: sandžačkim muftijom, Senadom ef. Halitovićem, njegovim pomoćnikom, Muhamedom ef. Demirovićem i šefom kabineta Reisu-l-uleme, dr. Nihad ef. Derviševićem.

Detaljnije
ČESTITKA MUFTIJE HALITOVIĆA POVODOM DANA BOŠNJAKA

Na saboru, koji je održan u Sarajevu, 27. i 28. septembra 1993. godine, ispisane su neke od najznačajnijih stranica historije Bošnjaka. Na saboru je donijeta odluka kojom se bošnjačkom narodu vraća nacionalno ime - Bošnjak i bosanski jezik, kao maternji.

Detaljnije
MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ ODRŽAO SASTANAK SA REISOM ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE DR. SEADOM NASUFOVIĆEM

Poglavar Islamske zajednice Srbije reisu-l-ulema dr. Sead ef. Nasufović podržao je Odluku Vlade Srbije da 2020. godina, na prijedlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, bude proglašena Godinom solidarnosti i saradnje.  

Detaljnije
PISMO PODRŠKE REISA NASUFOVIĆA REISU RIFAT EF. FEJZIĆU

Uvaženi Reise Islamske zajednice u Crnoj Gori, dragi prijatelju, hadži Rifate efendija Fejziću, 

Detaljnije
POZIV DIJANETA ZA UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM SIMPOZIJU POVODOM MEVLUDA

Uprava za vjerske poslove Republike Turske (Dijanet) poziva naučnike i istraživače da učestvuju na Međunarodnom simpoziju povodom rođenja Allahovog Poslanika, a.s., koji će se održati u periodu od 6. do 8. novembra 2020. godine.

Detaljnije
ČESTITKA PREDSJEDNIKA DIYANETA PROF. DR. ALI ERBAŠA REISU-L-ULEMI SEAD EF. NASUFOVIĆU

Predsjednik Diyaneta, Uprave za vjerska pitanja u Republici Turskoj, prof. dr. Ali Erbaš, u pismu koje je uputio reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije, Sead ef. Nasufoviću

Detaljnije
UVAKUFLJEN PLAC ZA IZGRADNJU ISLAMSKOG CENTRA (DŽAMIJE) U BRODAREVU

40 ari placa u Brodarevu postalo je trajno dobro jer su ga uvakufili veliki humanitarci, prijatelji naroda, Hajriz Brčvak i Bekim Curi.

Detaljnije
TOP