Učitavanje sajta

Opšte vijesti

Aktivnosti Mešihata Sandžaka

LEJLETUL-R-REGAIB - ODABRANA NOĆ

Lejletul-regaib prva je od tri odabrane noći koje najavljuju dolazak Ramazana.

Detaljnije
PRIJEPOLJE - UPRILIČEN SASTANAK PREDSTAVNIKA RIJASETA ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE, SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE, KATOLIČKE CRKVE I LOKALNE VLASTI

Dana 3. februara 2021. godine Prijepolje je posjetio prvi čovjek Rimokatoličke crkve u Srbiji, nadbiskup i metropolit beogradski monsinjor Stanislav Hočevar sa saradnicima.

Detaljnije
OSNOVNI SUD U SJENICI DONIO RJEŠENJE O PONOVNOM UKLJUČENJU GRIJANJA ZA SULTAN VALIDE DŽAMIJU

Osnovni sud u Sjenici naložio je Opštini Sjenica i aktuelnom predsjedniku te opštine Munibu Mujagiću da odmah uspostavi pređašnje stanje isporuke grijanja za Sultan Valide džamiju, kao prije 27. novembra ove godine.

Detaljnije
SAOPĆENJE ZA JAVNOST POVODOM POKUŠAJA STOPIRANJA RADOVA NA IZGRADNJI DŽAMIJE I ISLAMSKOG CENTRA U NOVOM PAZARU

Obavještavamo našu javnost da je jutros oko 7:30č postavljena barikada na putu prema započetoj izgradnji Islamskog centra u Novom Pazaru kod Velikog groblja, čime su blokirani dalji radovi na izgradnji koje sprovodi Islamska zajednica Srbije, kao tradicionalna vjerska zajednica muslimana u Srbiji sa punim pravnim subjektivitetom i historijskim kontinuitetom više od 150 godina.

Detaljnije
DJECA U OBDANIŠTU "NAHLA" OBILJEŽILA DAN SANDŽAKA

20. novembar - Dan Sandžaka obilježila su djeca u obdaništu "Nahla" koje je u sklopu džamije u naselju Bajevica.

Detaljnije
SAOSJEĆANJE SA PORODICAMA ŽRTAVA ZEMLJOTRESA U IZMIRU

31.10.2020.   Muftija Mešihata Islamske Zajednice Sandžaka, Senad ef. Halitović uputio je pismo ambasadoru Republike Turske Tanju Bilgiçu u kome je izrazio saosjećanje sa porodicama žrtava zemljotresa koji je zadesio Izmir.

Detaljnije
MINISTAR ĐORĐEVIĆ POSJETIO ISLAMSKU ZAJEDNICU SRBIJE – RAZGOVOR O JAČANJU SARADNJE

Beograd, 19. oktobar 2020. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije – Zoran Đorđević, posjetio je Islamsku zajednicu Srbije. U prostorijama IZS u Beogradu, ministra je dočekao reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije - akademik dr. Sead ef. Nasufović.

Detaljnije
POSJETA AMBASADORA FRANCUSKE RIJASETU ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE

Dana 07.10.2020. godine, ambasador Francuske u Beogradu, gospodin Žan-Luji FALKONI, posjetio je Rijaset Islamske zajednice Srbije (Kabinet u Novom Pazaru). Njegovu Ekselenciju dočekao je poglavar Islamske zajednice Srbije, reisu-l-ulema Sead ef. Nasufović sa svojim saradnicima: sandžačkim muftijom, Senadom ef. Halitovićem, njegovim pomoćnikom, Muhamedom ef. Demirovićem i šefom kabineta Reisu-l-uleme, dr. Nihad ef. Derviševićem.

Detaljnije
ČESTITKA MUFTIJE HALITOVIĆA POVODOM DANA BOŠNJAKA

Na saboru, koji je održan u Sarajevu, 27. i 28. septembra 1993. godine, ispisane su neke od najznačajnijih stranica historije Bošnjaka. Na saboru je donijeta odluka kojom se bošnjačkom narodu vraća nacionalno ime - Bošnjak i bosanski jezik, kao maternji.

Detaljnije
MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ ODRŽAO SASTANAK SA REISOM ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE DR. SEADOM NASUFOVIĆEM

Poglavar Islamske zajednice Srbije reisu-l-ulema dr. Sead ef. Nasufović podržao je Odluku Vlade Srbije da 2020. godina, na prijedlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, bude proglašena Godinom solidarnosti i saradnje.  

Detaljnije
TOP