Učitavanje sajta

Opšte vijesti

Aktivnosti Mešihata Sandžaka

UVAKUFLJEN PLAC ZA IZGRADNJU ISLAMSKOG CENTRA (DŽAMIJE) U BRODAREVU

40 ari placa u Brodarevu postalo je trajno dobro jer su ga uvakufili veliki humanitarci, prijatelji naroda, Hajriz Brčvak i Bekim Curi.

Detaljnije
DONACIJA RIJASETA IZ-e SRBIJE ZDRAVSTVENOJ STANICI U BRODAREVU

Delegacija Mešihata IZ-e Srbije, na čelu sa muftijom Senadom ef. Halitovićem, juče je uručila sanitetsko vozilo Zdravstvenoj stanici u Brodarevu Doma zdravlja u Prijepolju. Ova vrijedna donacija je rezultat prikupljanja humanitarne pomoći od strane Muftijstva beogradskog.

Detaljnije
MUFTIJA HALITOVIĆ ČESTITAO MUSTAFI ŠENTOPU NOVI MANDAT

Muftija sandžački Senad ef. Halitović uputio je, danas, Mustafi Šentopu čestitke povodom njegovog ponovnog izbora na funkciju predsjednika Velike narodne turske skupštine, sa sjedištem u Ankari.

Detaljnije
Nihad ef. Dervišević uspješno odbranio doktorsku disertaciju

Nihad ef. Dervišević, Šef Kabineta Reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije, uspješno odbranio doktorsku disertaciju i stekao naučni naziv doktora nauka u oblasti tefsira.

Detaljnije
VRIJEDNA DONACIJA RIJASETA IZ SRBIJE DOMU ZDRAVLJA U NOVOM PAZARU

„Primjer vjernika u njihovoj međusobnoj ljubavi i samilosti je kao primjer tijela: ako oboli jedan organ, ostatak tijela obuzme groznica i nesanica"

Detaljnije
MR. SENAD EF. HALITOVIĆ: „SVAKO TREBA DA RADI SVOJ POSAO“

Na našoj društveno-javnoj zbilji u posljednje vrijeme mnogo toga se pomiješalo – uloge društvenih djelatnika su zamijenjene, svako je prihvatio ulogu da se, bez obzira na svoju profesiju, znanje i umijeće, bavi onim što je više popularno, a tamo gdje treba uložiti nešto više truda bježi se kao sa bojnog polja, dok se nečiji iskustvo, rad i zasluge svjesno potiru i zaslužni stavljaju na stub srama. Ako, kao krunu svemu ovome, dodamo miješanje vjere u politiku i obratno, rijetki će ostati imuni na zbunjenost. 

Detaljnije
DA’VA (MISIONARSKI RAD) U SANDŽAKU POSLIJE DRUGOG SVJETSKOG RATA

Službenik Mešihata Islamske zajednice Srbije Kemal Hasanović, master islamskih nauka, bio je učesnik znanstvenog skupa održanog 16. 11. 2019. godine u Novom Pazaru, u organizaciji Kulturnog centra – okruglog stola posvećenog svečanosti mevluda. Njegov rad je uvršten u Zbornik radova koji je štampan tim povodom (priređivač Zbornika: Hasna Ziljkić, izdavač: Kulturni centar, godina: 2019), mi ovom prilikom predstavljamo njegov rad.

Detaljnije
MUFTIJA SANDŽAČKI UGOSTIO MUFTIJU BEOGRADSKOG

Senad ef. Halitović, muftija sandžački, ugostio je muftiju beogradskog, Mustafu ef. Jusufspahića.

Detaljnije
ČESTITKE MUFTIJI POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

Povodom Ramazanskog bajrama, na adresu muftije sandžačkog mr. Senada ef. Halitovića pristigle su brojne čestitke.

Detaljnije
TOP