Učitavanje sajta

Obrazovanje

Aktivnosti Mešihata Sandžaka

Prijave za međunarodne programe stipendiranja - Turska fondacija Dijanet

Turska fondacija Dijanet (Türkiye Diyanet Vakfı) raspisuje konkurs za prijem učenika na srednjoškolsko obrazovanje u internacionalnim medresama u školskoj 2021/22. godini i prijem studenata na osnovne akademske studije na fakultetima islamskih nauka u akademskoj 2021/22. godini u Republici Turskoj.

Detaljnije
DODIJELJENE NAGRADE NA TAKMIČENJU O MUHAMMEDU A.S.

U organizaciji Mreže mladih Mešihata Islamske zajednice Sandžaka a u saradnji sa Udruženjem vjeroučitelja islamske vjeronauke proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada završeno je takmičenje o životu Muhammeda a.s.

Detaljnije
POSJETA VRTIĆU "NAHLA"

Delegacija Mešihata IZ-e Sandžaka, na čelu sa muftijom Senadom ef. Halitovićem, sastala se sa direktorom vrtića Nahla u Bajevici, Omerom Zukorlićem i tom prilikom razgovarali o unaprijeđenju rada te ustanove.

Detaljnije
POSJETA UČENICA MEDRESE „SINAN-BEG“ „BAKIJE-HANUME“ MEDRESI U PRIJEPOLJU

Učenice novopazarske medrese „Sinan-beg“, u pratnji svojih odgajateljica i direktora, posjetile su „Bakije-Hanume“ medresu u Prijepolju.

Detaljnije
TAKMIČENJE O ŽIVOTOPISU MUHAMMEDA A.S. - PRIJAVE U TOKU

Mreža mladih Mešihata islamske zajednice Sandžaka (IZS) u saradnji sa Udruženjem vjeroučitelja islamske vjeronauke, a pod pokroviteljstvom Direkcije za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet) i Fondacije Türkiye Diyanet Vakfı, organizuje takmičenje o životopisu Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem.

Detaljnije
Učenici medrese organizovali program povodom Dana rođenja Muhammeda a.s.

Učenici ženske i muške medrese "Sinan- beg" organizovali su, uz svoje vaspitače, u četvrtak 29. oktobra, program povodom Dana rođenja Muhammeda alejhi selam

Detaljnije
U TOKU JE UPIS DJECE U DJEČIJE VRTIĆE „NAHLA“

Socijalizacija je najčešći ali i jedan od najvažnijih razloga zašto dijete treba upisti u vrtić.

Detaljnije
SINAN-BEGOVA MEDRESA – SPOJ TRADICIONALNIH I SAVREMENIH VRIJEDNOSTI, OBRAZOVANJA I VJERE

Medrese su oduvijek kod nas igrale važnu ulogu kada je u pitanju muslimanski živalj. Iako živimo u 21. vijeku, vremenu koje je donijelo nove izazove, tehnološka dostignuća potiru tradicionalne vrijednosti, a glad za brzom zaradom izraženija no ikad, ipak su ovakve škole i danas aktuelne i privlače podjednako pažnju i interesovanje kako kod mladih ljudi koji se tek nalaze pred odškrinutim vratima koja vode u svijet, tako i kod njihovih roditelja koji im žele ono najbolje. 

Detaljnije
TOP