Učitavanje sajta

Mešihat sandžački

Aktivnosti Mešihata Sandžaka

MEŠIHAT DONIO ODLUKU O OSLOBAĐANJU OD PLAĆANJA TROŠKOVA DŽENAZE

Na vanrednoj sjednici Mešihata Islamske zajednice Sandžaka održanoj 3. 7. 2020. donijeta je sljedeća

Detaljnije
APEL MEŠIHATA IZ-e SANDŽAKA NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA

Imajući u vidu da je epidemiološka situacija u Sandžaku postala alarmantna, nadamo se da će kod predstavnika vlasti ipak preovladati razum te da će prihvatiti prijateljsku ponuđenu pomoć za ovaj region koja je preko potrebna.

Detaljnije
ODLUKA KRIZNOG ŠTABA MIZS POVODOM UVOĐENJA VANREDNE SITUACIJE

Imajući u vidu novonastalu alarmantnu epidemiološku situaciju i proglašenje vanredne situacije u Novom Pazaru, Krizni štab Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, na vanrednoj sjednici održanoj 25. 6. 2020. godine, donio je sljedeće

Detaljnije
U toku je projekat nadogradnje džamije Šehid Abdulaziz

U toku je projekat nadogradnje džamije Šehid Abdulaziz u naselju Mur u Novom Pazaru.

Detaljnije
Imami i uprava Medžlisa Prijepolje posjetili Mešihat

Mešihat Sandžaka posjetili su danas Imami i predstavnici uprave Medžilsa Prijepolje gdje su sa muftijom sandžačkim Senadom ef. Halitovićem i njegovim saradnicima razgovarali o njihovom radu u Prijepolju.

Detaljnije
POSJETA IMAMA MEDŽLISA TUTIN I SJENICA

Imami iz Medžilsa Tutin i Sjenica posjetili su danas Mešihat Sandžaka gdje ih je dočekao muftija sandžački Senad ef. Halitović sa svojim saradnicima.  

Detaljnije
UPRILIČEN TRADICIONALNI BAJRAMSKI PRIJEM U MEŠIHATU

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice Sandžaka upriličen je tradicionalni bajramski prijem za imame, džematlije i saradnike.

Detaljnije
PODJELA HUMANITARNIH PAKETA U TUTINU

ATIB (Avrupa Türk İslam Birliği) – Evropska unija tursko-islamskih kulturnih udruženja je u saradnji sa Mešihatom islamske zajednice Sandžaka podijelila 50 humanitarnih paketa na teritoriji opštine Tutin.

Detaljnije
ONLINE UPLATA ZEKATA I VITRE

Od Ibn Abbasa, radijallahu anhu, prenosi se da je rekao: “Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, naredio je sadekatul-fitr kao čišćenje za postača od ružnih postupaka i grijeha, i kao hrana za siromahe.“

Detaljnije
SAOPĆENJE ZA JAVNOST POVODOM DONIJETIH ODLUKA O MJESECU RAMAZANU

Na elektronskoj sjednici Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, a povodom mubarek mjeseca Ramazana, obavještavamo predsjednike medžlisa, vjerske službenike i vjernike da su usvojeni određeni zaključci.

Detaljnije

"Udruženje Prijepoljaca u Beogradu"posredstvom vjerskih zajednica pomaže najugroženijim građanima Prijepolja

Detaljnije
SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Predstavnici Mešihata Islamske zajednice Sandžaka sastali su se danas na vanrednoj sjednici Kriznog štaba i razmatrali trenutno stanje u Novom Pazaru kao i mogućnost pružanja pomoći te ustanove svojoj zajednici. 

Detaljnije
TOP