Učitavanje sajta

Mešihat sandžački

Aktivnosti Mešihata Sandžaka

EGIPATSKI AMBASADOR POSJETIO MEŠIHAT IZ SANDŽAKA

Ambasador Arapske Republike Egipat NJ.E. Amr Aljowaily posjetio je danas Mešihat Islamske zajednice Sandžaka i tom prilikom se susreo sa rukovodstvom Mešihata. 

Detaljnije
NAJMLAĐI OBILJEŽILI POČETAK MUBAREK MJESECA

Polaznici i odgajateljice predškolske ustanove “NAHLA” su povodom početka najdražeg nam mjeseca u godini organizovali prigodan program i uputili čestitke. 

Detaljnije
RAMAZANSKA ČESTITKA MUFTIJE HALITOVIĆA

Predsjednik Mešihata  Islamske zajednice Sandžaka i muftija sandžački Senad ef. Halitović uputio je danas čestitku povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana. 

Detaljnije
SASTANAK I SAVJETOVANJE IMAMA TUTINSKOG MEDŽLISA POVODOM NASTUPAJUĆEG RAMAZANA

Imami tutinskog medžlisa organizovali su predramazansko druženje i savjetovanje u Sultan Fatih džamiji u Tutinu.

Detaljnije
SJEDNICA PRIJEPOLJSKOG MEDŽLISA

Medžlis Islamske zajednice Prijepolje održao je danas sjednicu povodom predstojećeg mjeseca Ramazana. 

Detaljnije
RAMAZAN 1442. HIDŽRETSKE GODINE U POSEBNIM OKOLNOSTIMA

Mešihat islamske zajednice Sandžaka održao je sjednicu na kojoj je donijeta Odluka o organizovanju vjerskih aktivnosti u toku ramazana 1442. hidžretske godine za vrijeme vanrednih okolnosti.

Detaljnije
SJEDNICA NOVOPAZARSKOG MEDŽLISA POVODOM NASTUPAJUĆEG RAMAZANA

Imami i mualime novopazarskog medžlisa održali su danas redovnu sjednicu povodom nastupujaćeg mjeseca Ramazana.

Detaljnije
PODJELA RAMAZANSKIH VAKTIJA

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka (Rijaset IZS) obavještava vjernike da od danas mogu preuzeti besplatan primjerak ramazanske vaktije u kancelarijama svih medžlisa u Sandžaku. 

Detaljnije
HAFIZI IZ TURSKE POSJETILI BOŠNJAČKO NACIONALNO VIJEĆE

Delegacija Mešihata Islamske zajednice Sandžaka (IZS) i sedmorica hafiza koje je poslao Diyanet (Uprava za vjerske poslove Republike Turske) posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se susreli sa rukovodstvom Vijeća.

Detaljnije
ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA MEŠIHATA ISLAMSKE ZAJEDNICE SANDŽAKA

Na sjednici Mešihata Islamske zajednice Sandžaka glavne tačke dnevnog reda bile su izvještaji o radu ustanova koje su pod upravom Mešihata IZ-e Sandžaka, ramazanske aktivnosti, planiranje događaja, predavanja i susreta.

Detaljnije
DOLAZAK HAFIZA IZ TURSKE U SANDŽAK HISTORIJSKI DAN ZA NAŠU ZAJEDNICU

U Novi Pazar danas je doputovala delegacija Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet) sačinjena od šest hafiza. Oni će u Sandžaku boraviti na određeno vrijeme i u opštinama te regije obnašaće funkcije imama i biti profesori u Školi Kur’ana pri Rijasetu Islamske zajednice Srbije (IZS).

Detaljnije
Ambasador R. Turske i koordinatorka TIKA-e posjetili Mešihat Islamske zajednice Sandžaka (IZS)

Ambasador Turske u Beogradu NJ.E. Tanju Bilgić i Ćagla Gultekin Tošbat, koordinatorka Turske razvojne agencije TIKA u Beogradu, u pratnji saradnika, posjetili su danas Mešihat Islamske zajednice Sandžaka i tom prilikom se sastali sa sa čelnicima Islamske zajednice Srbije, reisu-l-ulemom Seadom ef. Nasufovićem, muftijom sandžačkim Senadom ef. Halitovićem i njegovim saradnicima.

Detaljnije
TOP