Učitavanje sajta

Mešihat sandžački

Aktivnosti Mešihata Sandžaka

Delegacija Mešihata IZ-e Sandžaka u posjeti Sjenici

Delegacija IZ-e Sandžaka na čelu sa muftijom sandžačkim Senad ef. Halitovićem boravila je u redovnoj posjeti Medžlisu IZ-e Sjenica. Mufija sandžački Senad ef. Halitović održao je hutbu i predvodio džumu namaz u Papiću, zamjenik muftije sandžačkog Muhamed ef. Demirović predvodio je džumu namaz u Nur džamiji, predsjednik vjersko-prosvjetne službe Bajazid ef. Nicević bio je imam i hatib na džumi namazu u Valide sultan džamiji, dok je predsjednik uprave za da'vu Jakub ef. Leković predvodio džumu namaz u džamiji Alija Izetbegović.

Detaljnije
ČESTITKA MUFTIJE SANDŽAČKOG POVODOM NOVE HIDŽRETSKE GODINE

"Večeras, sa zalaskom sunca, nastupa Nova 1442. hidžretska godina. Ovaj datum je veoma bitan iz razloga što predstavlja prekretnicu u historiji Islama i muslimana, a, također, i početak muslimanskog kalendara.

Detaljnije
H.O. "Emanet" izvršila podjelu humanitarnih paketa u Tutinu i Priboju

Predstavnici Odbora medžlisa Iz-Tutin i humanitarna organizacija Mešihata Iz-Sandžak "Emanet" su ovih dana obišli 50 socijalno ugroženih porodica u Tutinu i tom prilikom podijelili humanitarne pakete. 

Detaljnije
ENTUZIJAZAM „MREŽE MLADIH“: „BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI U SVOJOJ ZAJEDNICI“

Imajući u vidu potrebu mladih da se međusobno udružuju pod okriljem određenih moralno-etičkih načela, gdje bi oni mogli razmjenjivati mišljenja i ideje i iste konkretizovati kroz projekte, Mešihat sandžački je, polovinom januara 2020. godine, formirao grupu Mrežu mladih.

Detaljnije
OBAVJEŠTENJE MEŠIHATA IZS O AKCIJI KLANJA KURBANA

Mešihat IZ Sandžaka, donio je sljedeće odluke u vezi akcije klanja kurbana, a u cilju sprečavanja širenja zaraze virusa Covid-19.

Detaljnije
DOVA ZA ŠEHIDE U ČETIRI SANDŽAČKE DŽAMIJE

Na ovaj dan prije četiri godine u Turskoj desio se neuspjeli puč na legitimnu izabranu vlast s namjerom svrgavanja iste. U tom puču bilo je više od 300 nedužno nastradalih, a 1.491 je ranjeno.

Detaljnije
ŠEHIDIMA SREBRENICE

“Nikako ne smatraj mrtvima one koji su na Allahovu putu izginuli! Ne, oni su živi i u obilju su kod Gospodara svoga, radosni zbog onoga što im je Allah od dobrote Svoje dao i veseli zbog onih koji im se još nisu pridružili, za koje nikakva straha neće biti i koji ni za čim neće tugovati.” (Alu Imran, 169-170)

Detaljnije
MEŠIHAT DONIO ODLUKU O OSLOBAĐANJU OD PLAĆANJA TROŠKOVA DŽENAZE

Na vanrednoj sjednici Mešihata Islamske zajednice Sandžaka održanoj 3. 7. 2020. donijeta je sljedeća

Detaljnije
APEL MEŠIHATA IZ-e SANDŽAKA NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA

Imajući u vidu da je epidemiološka situacija u Sandžaku postala alarmantna, nadamo se da će kod predstavnika vlasti ipak preovladati razum te da će prihvatiti prijateljsku ponuđenu pomoć za ovaj region koja je preko potrebna.

Detaljnije
ODLUKA KRIZNOG ŠTABA MIZS POVODOM UVOĐENJA VANREDNE SITUACIJE

Imajući u vidu novonastalu alarmantnu epidemiološku situaciju i proglašenje vanredne situacije u Novom Pazaru, Krizni štab Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, na vanrednoj sjednici održanoj 25. 6. 2020. godine, donio je sljedeće

Detaljnije
TOP