Učitavanje sajta

Mešihat sandžački

Aktivnosti Mešihata Sandžaka

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM IZJAVA MINISTRA HUSEINA MEMIĆA

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka cijeni želju i napore novoizabranog ministra turizma i omladine Huseina Memića da se pomogne u prevazilaženju razjedinjenosti među islamskim zajednicama, međutim, svrstavanje na jednu stranu nikad ne može doprinijeti pomirenju.

Detaljnije
PREDSTAVNIK AMBASADE SAD ZADUŽEN ZA PITANJA VJERSKIH SLOBODA POSJETIO MEŠIHAT IZ SANDŽAKA

Savjetnik za pitanja vjerskih sloboda pri ambasadi Sjedinjenih američkih država g-din Ross Konroy, posjetio je danas Mešihat Islamske zajednice Sandžaka. U okviru svoje prve posjete Novom Pazaru, sastao se sa muftijom sandžačkim Senad ef. Halitovićem i njegovim saradnicima.

Detaljnije
Učenice Sinan-beg medrese organizovale program povodom Dana rođenja Muhammeda a.s.

Žensko odjeljenje Sinan-begove medrese u Novom Pazaru organizovalo je veče učenja Kur'ana, ilahija i kasida povodom rođenja Poslanika Muhammeda, salallahu alejhi ve selem.

Detaljnije
Program - Dani Resulullaha s.a.v.s. u Stambol džamiji

U okviru manifestacije „Dani Resulullaha s.a.v.s.“ a povodom mjeseca Rebiu-l-evvela, mjeseca u kome je rođen Allahov Poslanik Muhamed s.a.v.s. upriličena je centralna svječanost u Stambol džamiji u Novom Pazaru.

Detaljnije
DELEGACIJA ISLAMSKIH UČENJAKA POSJETILA MEŠIHAT IZS

Delegacija Međunarodnog udruženja islamskih učenjaka „UMAD“ na čelu sa predsjednikom Abdulvehabom Ekindžijem, posjetila je Mešihat Islamske zajednice Sandžaka.

Detaljnije
AKCIJA - KURBANI 2022.

Povodom nastupanja Kurban bajrama Rijaset Islamske zajednice Srbije, Mešihat sandžački organizuje akciju prikupljanja sredstava i organizovano klanje i raspodelu Kurbana.

Detaljnije
UPLATA ZEKATA I SADAKATUL FITRA

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka i ove godine pokreće akciju prikupljanja sadakatul-fitra i zekata.

Detaljnije
SVEČANI PRIJEM POVODOM POČETKA MJESECA RAMAZANA

Sinan-beg medresa iz Novog Pazara organizovala je svečanost povodom početka mubarek mjeseca Ramazana kojoj je prisustvovao i veći broj vjernika. 

Detaljnije
PROMOCIJA PRIJEVODA KNJIGE „ŽENE SAHABIJKE“

Promocija prijevoda knjige „Žene Sahabijke“ autora Ismaila Mutlua održana je u prostorijama ženskog odjeljenja Sinan-begove medrese u Novom Pazaru. 

Detaljnije
POSMATRAČI ODIHR MISIJE POSJETILI MEŠIHAT IZ SANDŽAKA

Članovi ODHIR Misije za posmatranje predsjedničkih i prijevremenih parlamentarnih izbora 2022. u Srbiji posjetili su Mešihat IZ Sandžaka i tom prilikom se susreli sa rukovodstvom Mešihata.

Detaljnije
TOP