Učitavanje sajta

Mešihat sandžački

Aktivnosti Mešihata Sandžaka

U Novom Pazaru održan sveopšti sabor Islamske zajednice Srbije

Večeras je u Novom Pazaru održan Sveopšti Sabor Islamske zajednice Srbije kojim je predsjedavao reisu-l-ulema Sead Nasufović, kojem su prisustvovali muftije, predsjednici mešihata, glavni imami, imami, mualime, vjeroučitelji, direktori i upravnici vjersko obrazovnih ustanova, profesori fakulteta i medresa, predsjednici medžlisa i džemata.

Detaljnije
Počeo seminar

Mešihata IZ Sandžaka organizovao je danas seminar pod nazivom u "Islamski davet u savremenom svijetu".

Detaljnije
Otvorena Upravna zgrada Mešihata Islamske zajednice Sandžaka

Upravna zgrada Mešihata Islamske zajednice Sandžaka svečano je otvorena danas u Novom Pazaru u prisustvu velikog broja visokih zvanica i građana Sandžaka. Događaj je počeo učenjem Kur'ana hafiz Edib ef. Pepić.

Detaljnije
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM IZJAVA MINISTRA HUSEINA MEMIĆA

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka cijeni želju i napore novoizabranog ministra turizma i omladine Huseina Memića da se pomogne u prevazilaženju razjedinjenosti među islamskim zajednicama, međutim, svrstavanje na jednu stranu nikad ne može doprinijeti pomirenju.

Detaljnije
PREDSTAVNIK AMBASADE SAD ZADUŽEN ZA PITANJA VJERSKIH SLOBODA POSJETIO MEŠIHAT IZ SANDŽAKA

Savjetnik za pitanja vjerskih sloboda pri ambasadi Sjedinjenih američkih država g-din Ross Konroy, posjetio je danas Mešihat Islamske zajednice Sandžaka. U okviru svoje prve posjete Novom Pazaru, sastao se sa muftijom sandžačkim Senad ef. Halitovićem i njegovim saradnicima.

Detaljnije
Učenice Sinan-beg medrese organizovale program povodom Dana rođenja Muhammeda a.s.

Žensko odjeljenje Sinan-begove medrese u Novom Pazaru organizovalo je veče učenja Kur'ana, ilahija i kasida povodom rođenja Poslanika Muhammeda, salallahu alejhi ve selem.

Detaljnije
Program - Dani Resulullaha s.a.v.s. u Stambol džamiji

U okviru manifestacije „Dani Resulullaha s.a.v.s.“ a povodom mjeseca Rebiu-l-evvela, mjeseca u kome je rođen Allahov Poslanik Muhamed s.a.v.s. upriličena je centralna svječanost u Stambol džamiji u Novom Pazaru.

Detaljnije
TOP