Učitavanje sajta
Aktivnosti

Svečana dodjela nagrada učesnicima takmičenja "KOLIKO POZNAJEM ISLAM"

Svečana dodjela nagrada učesnicima takmičenja "KOLIKO POZNAJEM ISLAM"

Vjersko-prosvetna služba, Mešihata sandžačkog, Rijaseta Islamske zajednice Sandžaka u saradnji sa Udruženjem vjeroučitelja je sinoć, 17.06.2019. godine organizovala svečanu dodjelu nagrada za učesike i pobjednike takmičenja "Koliko poznajem Islam" koje je organizovano u svim srednjim školama.

U prethodnom periodu u svim srednjim školama je organizovano takmičejne pod nazivom "Koliko poznajem Islam", koje su pod pokroviteljstvom Dijaneta Republike Turske - Uprave za vjerske poslove Republike Turske i Turske fondacije "Dijanet" organizovali upošljeni vjeroučitelji Rijaseta Islamske zajednice Srbije, Mešihata Islamske zajednice Sandžaka.

U finalu, koje je organizovan u Gimnaziji u Novom Pazaru 15.06.2019. godine izdvojilo se 15 učenika.

Na svečanoj dodeli nagrada, vrijedni pokloni su uručeni svim finalistima, a posebno za prvh pet učesnika koji su se svojim znanjem istakli od ostalih.

Diplome i vrijedne poklone učenicima je uručio muftija sandžački, mr. Senad ef. Halitović, koji se u kratkom obraćanju zahvalio učenicima na učešću, čestitao im na pokazanom znanju i interesovanju za sticanje znanja o vjeri, kao i vjeroučiteljima koji su uložili rad i trud u prethodnoj školskoj godini.

Svečanost su upotpunile i učinela ga prijatnijim učenjem ilahija, članice hore Stambol. 

Na kraju svečnosti, dovu je proučio zamjenik muftije sandžačkog, mr. Muhamed ef. Demirović.

TOP