Učitavanje sajta
Aktivnosti

Saopštenje za javnost o prikupljenom sadakatu-l-fitru i zekeatu

Saopštenje za javnost o prikupljenom sadakatu-l-fitru i zekeatu

Saopštenje za javnost

Poštovani vjernici,
Rijaset Islamske zajednice Srbije, Mešihat sandžački je u prethodnom periodu realizovao prikupljanje sadakatu-l-fitra i zekeata.

Ovih dana su nam pristigli izvještaji o prikupljenim sredstvima od svih Odbora i punktova gdje su se vitrovi i zekeat mogli uplaćivati.
Izražavamo zadovoljstvo i osjećamo potrebu da upoznamo vjernike i javnost da je u odnosu na prethodne godine, ove godine prikupljen značajno veći broj sredstava. Na nekim mjestima je iznos veći za pedeset posto, a na nekim mjestima su sredstva veća i do sto posto nego iz prethodnih godina.

Mešihat sandžački ovim putem želi da se zahvali svim vjernicima koji su ispunjavajući svoju šerijatom propisanu dužnost odlučili da sredstva vitra i zekeata povjere Rijasetu Islamske zajednice Srbije, Mešihatu Islamske zajedncie Sandžaka.


Mešihat sandžački će se pobrinuti da u narednom periodu nizom aktivnosti preko džemata, imama, svojih odbora i drugih vrsta akcija sredstva vitra i zekeata dostave onima kojima je u našoj zajednici to najpotrebnije, koji spadaju pod kategoriju ugroženih i koji ispunjavaju šerijatom propisane uslove.
O svim aktivnostima u kojima se ova sredsta budu trošila, javnost će biti blagovremeno upoznata.


Molimo Allaha dž.š., da obilato nagradi sve koji odvajaju od svog imetka u korist onih kojima taj dio mnogo znači i kojim obezbeđuju egzistenciju svojih porodica

Saopštenje za javnost vitar i zekeat

TOP