Učitavanje sajta
Aktivnosti

Održana redovna sjednica Mešihata Islamske zajednice Sandžaka

Održana redovna sjednica Mešihata Islamske zajednice Sandžaka

U ponedeljak, 10.06.2019 godine u prostorijama Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, održana je redovna sjednica članova Mešihata kojom je predsjedavao Predsjednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, muftija mr. Senad ef. Halitović.

Na sjednici je bilo riječi o ramazanskim aktivnostima koje su se koordinisano sprovodile na nivou Sandžaka. Izraženo je zadovoljstvo i pozitivno je ocenjeno organizovano posjećivanje velikog broja džamata od strane delegacije Mešihata. Posebno zadovoljstvo je izraženo zbog posjeta seoskim džematima i kako je na sjednici dalje dogovoreno, te posjete će se nstaviti.

Također, nakon predstavljenih izvještaja, članovi Mešihata su pozitivno ocjenili i ovogodišnju akciju prikupljanja sadakatu-l-fitra i zekeata o čemu će vjernici biti blagovremeno obavješteni.

Na sjednici se i pravio presek učinjenog do sada po pitanju otvaranja ženske Sinan-beg medrese u Novom Pazaru, i svi rezultati do sada su pozitivni.

Dogovorene su i aktivnosti na nivou mešihata koje se trebaju realizovati ili spremiti njihova realizacija do sledeće sjednice. 

TOP