Učitavanje sajta
Aktivnosti

Ministar omladine i sporta Republike Turske Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu posjetio Stanbol ...

Ministar omladine i sporta Republike Turske Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu posjetio Stanbol džamiju

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Turske, Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ambasador Republike Turske u Srbiji Tanju Bilgic i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posjetili i klanjali teravih namaz u Stanbol džamiji.

Ministra su u džamiji dočekali visoki predstavnici Rijaseta Islamske zajednice Srbije - Mešihata sandžačkog na čelu sa muftijom mr. Senadom ef. Halitovićem i njegovim zamjenikom mr. Muhamedom ef. Demirovićem, predsjednikom vjersko prosvjetne službe Bajazidom ef. Nicevićem i glavnim imamima i saradnicima.

Uz prisustvo velikog broja vjernika, prije pristupanja obavljanju teravih namaza, ministar se obratio vjernicima.

Ministar Mehmet Muharrem Kasapoğlu je izrazio zadovoljstvo i zahvalio se predstavnicima Islamske zajednice na gostoprimstvu, i prenio pozdrave i selame Bošnjacima Sandžaka od predsjednika Republike Turske Recep Tayyip Erdoğana.

Ministar je vjernicima okupljenim u džamiji takođe i prenio molbu predsjednika Erdoğana da narod Sandžaka u svojim dovama se sjeća Republike Turske i njenog naroda te još jednom prenio poruku da Republika Turska stoji na raspolaganju za sve potrebe Bošnjaka Sandžaka i Rijaseta Islamske zajednice Srbije. 

TOP