Učitavanje sajta
Aktivnosti

Počeo seminar

Počeo seminar

Islamski davet u savremenom svijetu

Mešihata IZ Sandžaka organizovao je danas seminar pod nazivom u "Islamski davet u savremenom svijetu".
Seminar je organizovan u okviru otvaranja Upravne zgrade, a predviđeno je da traje tokom cijelog vikenda.

Prvog dana seminara, nakon pozdravnog govora i otvaranja seminara od strane muftije sandžačkog, mr. Senad ef. Halitovića, kao prvi najavljeni panelist, skupu se svojim izlaganjem na temu "Vjerska diplomatija i da'vet u savremenom svijetu" obratio potpredsjednik Dijaneta, g-din Selim Argun.

Salih Gör, predsjednik uprave za evroazijske zemlje Dijaneta R. Turske, predstavio se skupu svojim izlaganjem na temu: "Značaj da'veta u islamu", a nakon njega i generalni direktor za spoljnje poslove Dijaneta R. Turske, g-din Mahmut Ozdemir, obratio se skupu predavanjem na temu "Aktivnosti Dijaneta u inostranstvu: Značaj bratstva, jedinstva i sloge"

Učešće svojim izlaganjem na ovom seminaru uzeli su i glavni imam medžlisa IZ u Sjenici, mr. Sabit ef. Šećović, koji je govorio na temu "Prioriteti u oblasti da'veta", a nakon njega i muftija niški, Eldin ef. Aščerić, obratio se izlaganjem na temu: "Uloga džamije u da'vi".

Prvi dan seminara zatvorio je svojim predavanjem na temu: "Značaj medrese u da'vi", direktor Bakije-hanume medrese u Prijepolju, dr. Nadir ef. Dacić

Prvog dana seminara učešće na istom, svojim prisustvom, uzeo je veliki broj novopazarskih, tutinskih, sjeničkih, prijepoljskih, kao i imama iz centralne Srbije, profesora Sinan-begove i Bakije-hanume medrese, vjeroučitelja.

Drugi dan seminara počinje u nedjelju u 10 sati.
Tagovi:
TOP