Učitavanje sajta
Aktivnosti

Žensko odjeljenje „Sinan begove medrese" organizovalo takmičenje u besjedništvu

Žensko odjeljenje „Sinan begove medrese" organizovalo takmičenje u besjedništvu

Žensko odjeljenje Sinan-begove medrese u Novom Pazaru organizovalo je u srijedu 30. novembra takmičenje u besjedništvu.
 
Takmičenje je realizirano na nivou četvrtog razreda i predstavlja dio cjelokupnog programa obrazovanja učenica naše medrese i realizuje se u skladu s ciljem da se mladim ljudima ukaže na neophodnost uvjerljive verbalne komunikacije koju nameće savremeni život.
Samo takmičenje bilo je koncipirano na način da maturanti govore na zadatu temu, prethodno ustanovljenu u dogovoru sa takmičarima, a da sama besjeda bude u usmenoj formi, uz minimalnu mogućnost korišćenja podsjetnika.
 
Žiri sastavljen od profesorica medrese imao je pune ruke posla i težak zadatak odabrati najbolje besjednike, a tajno glasanje bilo je omogućeno i publici.
 
Prvo mjesto na ovom takmičenju pripalo je učenici Medini Alić, drugo mjesto zauzela je Nejira Zejnelović, dok su treće mjesto podijelile učenice Sumeja Curić i Lejla Ibrović.
Svim učesnicama uručene su nagrade, a završnica večeri protekla je u druženju, lijepom raspoloženju i želji da ovakvih okupljanja u narednom periodu bude što više i da se i na taj način doprinese tome da se izbliza vidi ogroman intelektualni, učenički resurs i kapacitet kojim Sinan-begova medresa raspolaže i posjeduje.
Tagovi:
TOP