Učitavanje sajta
Aktivnosti

Održana tribina

Održana tribina

Udruženje vjeroučitelja islamske vjeronauke na teritoriji Republike Srbije u saradnji sa Vjersko-prosvjetnom službom Mešihata IZ-e Sandžaka organizovali su sinoć tribinu "Tradicijska kultura u životu mladih".
 
Tribina se održala u foajeu Kulturnog centra Novi Pazar, a na tribini su govorili prof. dr. Sead Šemsović, dipl. žurnalista Hasna Ziljkić, profesor vjeronauke Sead Avdović i profesor islamske vjeronauke Kemal Hasanović.
 
Tribini su, pored velikog broja posjetioca, vjeroučitelja, učenika i njihovih roditelja, prisustvovali i muftija sandžački, mr. Senad-ef. Halitović, direktor Vjersko-prosvetne službe pri Mešihatu IZ Sandžaka mr. Bajazid-ef. Nicević, direktor Sinan-begove medrese mr. Haris Holić i mnogi drugi eminentni gosti.
 
Govornici, svako sa svog aspekta, govorili su o pojmu i važnosti tradicije i kulture, implementaciji iste u životu mladih, u skladu sa potrebama i izazovima koje nam nameće današnje moderno društvo.
 
U okviru tribine organizovana je i izložba likovnih radova učenika vjeronauke osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Novog Pazara i Tutina, na temu "Prepoznajem tradiciju u svom okruženju". Na izložbi je bilo izloženo više od 260 pristiglih radova na likovnom konkursu.
Tagovi:
TOP