Učitavanje sajta
Aktivnosti

SVEČANI PRIJEM POVODOM POČETKA MJESECA RAMAZANA

SVEČANI PRIJEM POVODOM POČETKA MJESECA RAMAZANA

Sinan-beg medresa iz Novog Pazara organizovala je svečanost povodom početka mubarek mjeseca Ramazana kojoj je prisustvovao i veći broj vjernika.

Povodom početka najradosnijeg mjeseca organizovan je prigodan program koji se sastojao od čitanja tekstova o Ramazanu te učenja Ku'ana i ilahija.

Program su izvele učenice ženskog odjeljenja Sinan-beg medrese u Novom Pazaru uz svesrdnu pomoć njihovih profesorica i odgajateljica.

Na svečanosti su prisustvovali i predsjednica BNV Jasmina Curić, muftija sandžački Senad ef. Halitović te predstavnici Generalnog konzulata R. Turske u Novom Pazaru.

Nakon programa, kojeg su izvele medresantice, okupljenim vjernicima obratio se direktor medrese Haris ef. Holić koji je govorio o značaju Ramazana te vjerskim poukama ovog mubarek mjeseca. Skup su poselamili predsjednica BNV i zamjenik muftije sandžačkog Muhamed ef. Demirović.

Mjesec Ramazan nastupio je u petak 1. aprila nakon akšam namaza, a prvi dan posta je subota, 2. april.

Mešihat IZ Sandžaka i Rijaset IZS su povodom mubarek mjeseca pripremili bogat program koji će biti realizovan širom sandžačkih džamija i vjersko-obrazovnih ustanova koje djeluju u okviru Mešihata.

Tagovi:
TOP