Učitavanje sajta
Aktivnosti

NASTAVLJENA SERIJA VJERSKIH PREDAVANJA U DŽEMATIMA ŠIROM SANDŽAKA

NASTAVLJENA SERIJA VJERSKIH PREDAVANJA U DŽEMATIMA ŠIROM SANDŽAKA

Mešihat IZ Sandžaka nastavio je sa organizacijom vjerskih predavanja širom džamija u Sandžaku koja je započeta u decembru prošle godine.

Predavanju zamjenika muftije sandžačkog Muhameda ef. Demirovića u Sultan Fatih džamiji u Tutinu koje je održano u subotu prisustvovao je veliki broj vjernika iz ovog mjesta.

Vjerska predavanja se održavaju i ove sedmice, širom džemata u Sandžaku, a naredno u Sultan Fatih džamiji biće održano u subotu, 29. januara.

Predavanja drže članovi Mešihata IZ Sandžaka i ostali ugledni alimi iz Sandžaka, te Mešihat IZ Sandžaka poziva sve vjernike da se odazovu pozivima i ugriju svoja srca tokom ovih hladnih zimskih mjeseci.

Mešihat IZ Sandžaka pored vjerskih predavanja organizuje i niz drugih edukativno-kulturnih aktivnosti. U februaru mjesecu još jedna grupa vjernika iz Sandžaka poći će put Saudijske Arabije kako bi tamo obavili obred Umre.

Mešihat IZ Sandžaka priprema i poseban program aktivnosti tokom mubarek mjeseca Ramazana koji nastupa početkom proljeća, a o čemu će vjernici biti blagovremeno obavješteni.

Tagovi:
TOP