Učitavanje sajta
Aktivnosti

Ramazanska poruka Muftije sandžačkog mr. Senada ef. Halitovića

Ramazanska poruka Muftije sandžačkog mr. Senada ef. Halitovića

Esselamu alejkum ve rahmetulahi ve berekatuhu

Draga braćo i sestre počašćeni smo sa ovom Allahovom blagodati i dovom Božijeg Poslanika a. s. kojom je molio Uzvišenog Allaha dž. š. da mu dozvoli da dočeka mubarek mjesec Ramazan. Samim tim poruka te dove "... dozvoli nam da dočekamo Ramazan", znači da je Allahova milost neizostavna u mjesecu Ramazanu za onoga koji je traži.

Druga dova Poslanika a. s. jeste kada je govorio "Amin", na riječi Džibrila a. s. "Propao je i udaljen je od Allahove milosti onaj koji dočeka Ramazan, a ne bude mu oprošteno, odnosno ne bude stekao Allahovu milost u njemu.

Ne zaboravimo da u ovom mubarek mjesecu uputimo dove i spomenemo sve one koji su potlačeni, zlostavljani, gladni, obespravljeni, bolesni... da im Allah dž. š. olakša i da ih izvede iz te teške situacije.

Osnovna poruka za nas muslimane Sandžaka u ovom mubarek mjesecu treba da bude da težimo ka ujedinjenju safova, prevazilaženju svih prepreka koje postoje između nas, jer je to jedan od uslova primanja dobrih dijela.

Molim Allaha dž. š. da olakša post i ibadete svim vjernicima u ovom mubarek mjesecu, da primi naša dobra djela i oprosti nam grijhe.

 

Ramazan šerif mubarek olsun

Muftija sandžački

Senad ef. Halitović

TOP