Učitavanje sajta
Aktivnosti

POSTUPAK POLICAJACA IZ PRIBOJA JE KRIVIČNO DJELO ZA KOJE ONI TREBAJU ŠTO HITNIJE ODGOVARATI

POSTUPAK POLICAJACA IZ PRIBOJA JE KRIVIČNO DJELO ZA KOJE ONI TREBAJU ŠTO HITNIJE ODGOVARATI

Mešihat IZ Sandžaka (Rijaset IZS) najoštrije osuđuje ratnohuškački i fašistički ispad upošljenika MUP-a R. Srbije iz Priboja kojima se veličaju genocid i zločini počinjeni nad Bošnjacima-muslimanima i poziva na nove genocide.

Bošnjaci Sandžaka, koji su većinom islamske vjere, su narod koji je preživeo genocid u BiH, a koji su u Sandžaku prošli kroz neviđeni državni teror, a naročito u sjevernim dijelovima Sandžaka odnosno dolini rijeke Lim.

Podsjećamo da su se svirepa ubistva i otmice Bošnjaka-muslimana u Sandžaku desila u Sjeverinu, Štrpcu i Kukuroviću, mjestima u okolini opština Priboj i Prijepolje.

Mešihat IZ Sandžaka zahtjeva da državni organi hitno reaguju, da policajci sa spornih snimaka budu udaljeni sa posla i da nadležno tužilaštvo pokrene postupke za krivična djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Mešihat IZ Sandžaka poziva Bošnjake u Priboju da sačuvaju sabur i prisebnost koji krasi naš narod u Sandžaku te da ne nasjedaju na provokacije zlonamjernih i pokvarenih umova.

I dalje vjerujemo da je ponašanje policajaca sa snimka incident, a ne redovna pojava kako čujemo od mnogih Bošnjaka-muslimana koji žive u sjevernim sandžačkim opštinama.

Mešihat IZ Sandžaka poziva sve crkve i vjerske organizacije u Sandžaku i Srbiji da osude ovaj gnusni čin, a od državnih organa očekujemo najhitniju reakciju kako bi se smanjile tenzije u vjerski i nacionalno mješovitom Priboju.

Tagovi:
TOP