Učitavanje sajta
Aktivnosti

SAOPSTENJE ZA JAVNOST ODBORA ISLAMSKE ZAJEDNICE TUTIN

SAOPSTENJE ZA JAVNOST ODBORA ISLAMSKE ZAJEDNICE TUTIN

Povodom dezinformacija publikovanih na pojedinim elektronskim „medijima“ o navodnom prelasku Sultan Fatih džamije i ostalih džamija Odbora Islamske zajednice Tutin, pod Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, obavještavamo džematlije i širu javnost da je riječ o neistinitim informacijama.

Istina je da su određeni službenici katastra u Tutinu, ili Novom Pazaru, zloupotrebili službeni položaj i protivno zakonu i odlukama Vlade, postupali na štetu imovine Odbora Islamske zajednice Tutin i njenih vjernika, što će biti predmet tužbe i krivičnog postupka, kako bi počinioci odgovarali za protivzakonito postupanje.

Pozivamo vlasnike i urednike medija da govore istinu i da ne siju nered i smutnju, a našu braću u Islamskoj zajednici u Srbiji da se klone protivzakonitih radnji koje se tiču imovine Islamske zajednice, a da ulože napor i dobre volje da iznađemo način i dođe do pomirenja.

Ovom prilikom naglašavamo da ne postoji ni jedan opravdan razlog, da na teritoriji Sandžaka i Srbije, postoje organizaciono dvije ili više islamskih zajednica. Na temelju Kur`ana i Sunneta, ne na osnovu ličnih interesa, ideoloških i političkih stavova i ciljeva, trebamo graditi jedinstvo Islamske zajednice na teritoriji Republike Srbije.

Kur`an je naš ustav i njegovoj presudi se treba povinovati svaki musliman.

Tagovi:
TOP