Učitavanje sajta
Aktivnosti

NOVI KOORDINATOR TURSKE RAZVOJNE AGENCIJE U POSJETI ISLAMSKOJ ZAJEDNICI SRBIJE

NOVI KOORDINATOR TURSKE RAZVOJNE AGENCIJE U POSJETI ISLAMSKOJ ZAJEDNICI SRBIJE

Novi koordinator turske razvojne agencije TIKA Mehmet Mete Anač posjetio je danas Rijaset IZS i Mešihat IZ Sandžaka i tom prilikom se susreo sa rukovodstvom Islamske zajednice Srbije.

Reisu-l-ulema IZS Sead ef. Nasufović i muftija sandžački Senad ef. Halitović uputili su zahvalnost turskoj razvojnoj agenciji te Republici Turskoj na kontinuiranoj podršci Turske muslimanima u Sandžaku i Srbiji.

Na sastanku je bilo riječi i o produbljivanju saradnje između IZS i institucija R. Turske te naročito o saradnji sa Upravom za vjerske poslove R. Turske (Diyanet).

Nakon sastanaka sa rukovodstvom Mešihata IZ Sandžaka i Rijaseta IZS, Anač je posjetio i žensko odjeljenje Sinan-begove medrese u Novom Pazaru koje djeluje i radi u okviru sandžačkog Mešihata.

Današnja posjeta je prva zvanična posjeta novog koordinatora TIKA-e za Srbiju Mehmeta Metea Anača Novom Pazaru i Sandžaku.

Anač će boraviti u Sandžaku nekoliko dana i tom prilikom se susresti sa rukovodstvom i drugih organizacija i institucija koje djeluju u Sandžaku.

Tagovi:
TOP