Učitavanje sajta
Aktivnosti

ČESTITKA REISU-L-ULEME NASUFOVIĆA

ČESTITKA REISU-L-ULEME NASUFOVIĆA

Islamska zajednica u Crnoj Gori

- Mešihat -

Reis hadži Rifat efendija FEJZIĆ

S imenom Allaha, Milostivog, Samilosnog!

Uvaženi Reis-efendija Fejziću, dragi prijatelju i brate,

Es-Selamu alejkum!

Hvala Allahu, dželle šanuhu, a salavat i selam Resulullahu Muhammedu, njegovoj porodici, ashabima i svima koji ga vole.

S radošću smo primili vijest o Vašem ponovnom izboru za časnu funkciju Reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori. Tim veoma sretnim povodom upućujem Vam u ime Rijaseta Islamske zajednice Srbije, naših muftija i imama, naših vjernika, kao i u svoje ime, najiskrenije čestitke, s dovom Allahu Svevišenjem da Vam podari dobro zdravlje, snagu, volju i mudrost da časno i uspješno predvodite muslimane Republike Crne Gore, kao što ste to činili i do sada.

Vijekovima muslimani Crne Gore i Srbije dijele iste kulturološke i civilizacijske vrijednosti, te identične poglede na Kur’an i na Resulullaha Muhammeda, s.a.v.s. kao našeg najljepšeg uzora u životu.

Uvjeren u Vašu dokazanu dobrotu, plemenitost, mudrost i nesebičnu žrtvu koju ste minulih godina pokazali u dobroj organizaciji vjerskog, vaspitno-obrazovnog i odgojnog života muslimana Republike Crne Gore, postali ste sjajan primjer svim nosiocima amaneta Poslanika, alejhisselam.

U uvjerenju i nadi da ćemo nastaviti dobru saradnju u interesu naših vjernika i dodatno doprinijeti jačanju dobrih odnosa Republike Srbije i Republike Crne Gore, a prije i poslije svega biti trajno korisni Ummetu, iskreno Vas selamim uz dove Allahu, dželle šanuhu, da nas što skorije počasti susretom sa Vama!

U Beogradu, 07.11.2021. m.g. / 02. Rebiu-l-ahir 1443. h.g.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije
Akademik dr. sc. Sead efendija NASUFOVIĆ

Tagovi:
TOP