Učitavanje sajta
Aktivnosti

Svečana akademija maturanata i maturantica

Svečana akademija maturanata i maturantica

Rijaset Islamske zajednice Srbije i Mešihat Sandžaka Svečanom akademijom koja je održana u Novom Pazaru ispratili su 411. generaciju maturanata medrese "Sinan-beg" iz tog grada i 7. generaciju maturantica "Bakije-hanume medrese" iz Prijepolja. 

 

Na svečanosti koja je održana u novopazarskom Kulturnom centru poručeno je da su svršeni medresanti i medresantice nosioci budućih velikih projekata Rijaseta Islamske zajednice Srbije, ali i zajednice. Od koristi sebi i drugim ljudima je samo onaj čovek koji poseduje korisno znanje, istakao je, između ostalog, u svom obraćanju medresantima muftija sandžački Senad ef. Halitović

 

"Svima vama, posebno maturantima i maturanticama, prenosim srdačne selame od predsednika Diyaneta republike Turske dr Alija Erbasa kod kog je pre dva dana boravila delegacija Rijaseta Islamske zajednice Srbije. Ono što nam je rečeno je da su za naše maturante i maturantice obrazovne ustanove Turske uvek dostupni i da su im vrata uvek otvorena, kao i našoj Islamskoj zajednici. Ono što se praktikuje sa iskrenim nijetom na ispravan način je korisno i pravo, suštinsko znanje. Molim Allaha dž. š. da maturantima i njihovim porodicama da svaki hair i dobro i da ova omladina bude od haira ummetu", poručio je u svom obraćanju svršenim medresantima muftija sandžački Senad ef. Halitović.

 

Učenici generacije, a na osnovu odličnog uspeha, discipline i ostvarenih rezultata prema odlukama Nastavničkog veća dveju medresa su Bajram Nicević iz "Sinan-beg" medrese i Elma Memović iz prijepoljske "Bakije-hanume medrese". Njima su uručene posebne Plakete dveju medresa.

 

"Pre svega, dosta sam tužna jer završavam srednjoškolsko obrazovanje, a to znači i izlazak iz internata i medrese 'Bakije-hanume' koja nam je tokom četiri godine bila jedini dom”, rekla je učenica generacije “Bakije-hanume medrese” Elma Memović.

 

"Ja sam srećan jer sam bio deo generacije koja je ostvarila velike uspehe. Srećan sam jer tek sada na kraju ovog perioda školovanja vidim da sam doneo ispravnu odluku. U medresi 'Sinan-beg' sam dobio znanje za kojim sam tragao”, rekao je učenik generacije novopazarske Sinan-beg medrese Bajram ef. Nicević.

 

Svečana akademija protekla je uz bogat i kvalitetan verski program koji su pripremili maturanti i maturantice, potpomognuti horovima "Isa-beg" i "Stambol".

 

TOP