Učitavanje sajta
Aktivnosti

RADIONICA AKADEMSKOG PISANJA U ORGANIZACIJI MREŽE MLADIH

RADIONICA AKADEMSKOG PISANJA U ORGANIZACIJI MREŽE MLADIH

Mreža mladih Mešihata IZ Sandžaka u saradnji sa Sinan-begovom medresom organizovala je radionicu akademskog pisanja na kojoj je predavač bio dr. Sead Šemsović, profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Cilj predavanja bio je da pomogne mladim ljudima da se i na praktičan način, kroz razgovor i interakciju, upoznaju sa različitim oblicima akademskog pisanja.

Desetine prisutnih učenika imalo je priliku da se bliže upozna sa pojmovima kao što su: nauka, struka, vjeronauka; te da im se daju neke smjernice, kada je u pitanju odabir teme i izrada seminarskog ili diplomskog rada, naročito u oblasti islamskih nauka.

U interaktivnom dijelu predavanja, prof. Šemsović razgovarao je sa učenicima o njihovom daljem školovanju, te istakao da odabir naučne oblasti za dalje obrazovanje treba da bude u funkciji razvoja individue i cijele zajednice.

Profesor Šemsović je praktičnim primjerima ukazao na važnost konstantnog obrazovanja i rada na sebi – da svaki pojedinac da svoj doprinos nauci, a to se ne može postići bez jake volje i želje za znanjem.

Mreža mladih organizovaće slične edukativne programe za srednjoškolce i studente i u narednom periodu.

Mreža mladih je zasebna omladinska organizacija koja djeluje u okviru Mešihata IZ Sandžaka, osnovana je u januaru 2020. godine i njome rukovodi profesor hafiz Abdurahman Grahovac.

Tagovi:
TOP