Učitavanje sajta
Aktivnosti

Održana sjednica Mešihata Islamske zajednice Sandžaka

Održana sjednica Mešihata Islamske zajednice Sandžaka

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, 20.04.2019. godine održana je redovna sjednica Mešihata Islamske zajednice Sandžaka.

Na saziv muftije, mr. Senada ef Halitovića održana je sjednica Mešihata sandžačkog na kojoj je, također na poziv muftije učestvovao i Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije.

Na početku zasjedanja prvo se obratio Reisu-l-ulema koji se u svom obraćanju zahvalio na pozivu i istakao zadovoljstvo sastavom Mešihata sandžačkog, uzimajući u obzir raznovrsnost stručnosti i kvaliteta svakog pojedinaca tog sastava kao najveću snagu Mešihata. 

Muftija mr. Senad ef Halitović je izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnjih sprovedenih aktivnosti i urađenog posla u kratkom vremenskom periodu od njegovog imenovanja, on je također izrazio nadu i želju da u narednom periodu aktivnosti Mešihata budu još kvalitetnije te potpuno posvjećene potrebama i željama vjernika i džemata na nivou Sandžaka.

U nastavku sjednice razmatran je i usvojen pravilnik o radu i sistematizaciji radnih mjesta unutar Mešihata, predramazanskim aktivnostima, Hadždžu i Svečanim akademijama maturanata.

O svim odlukama vezanim za visinu vitra i zekata, ceni i datumima Hadždža, vjernici će biti blagovremeno obavješteni.

TOP