Učitavanje sajta
Aktivnosti

HAFIZ MANGERA POSJETIO MEŠIHAT IZ SANDŽAKA I EDUKATIVNI CENTAR EBU-HANIFE

HAFIZ MANGERA POSJETIO MEŠIHAT IZ SANDŽAKA I EDUKATIVNI CENTAR EBU-HANIFE

Hfz. dr. Abdur Rahman ibn Jusuf Mangera u pratnji saradnika posjetio je Mešihat IZ Sandžaka i tom prilikom se sreo sa rukovodstvom Mešihata.

Ibn Jusuf Mangera je u razgovoru sa sandžačkim muftijom Senadom ef. Halitovićem izrazio želju za uspostavljanjem saradnje u oblasti islamskih nauka, posebno u očuvanju tradicionalnog mezheba u fikhu i ehlisunnetske akaidske škole.

Nakon sastanka u Mešihatu, Mangera je posjetio i edukativni centar Ebu-Hanife u Novom Pazaru.

Dr. Šejh Abdur Rahman ibn Jusuf Mangera je britanski i muslimanski učenjak sa obrazovanjem iz islamske i zapadne tradicijie.

Hafiz je Kur’ana, završio je srednju vjersku školu Darul Uloom Bury (Velika Britanija), a kasnije je i stekao specijaliziranu licencu za izdavanje fetvi (pravnih odgovora) u Mazahiru ‘Ulum Saharanpur, Indija.

Diplomirao je na Univerzitetu u Johannesburgu, a magistrirao i doktorirao islamske studije na Školi orijentalnih i afričkih studija u Londonu. Dobitnik je počasne stipendije Instituta za islamsku misao Royal Aal al-Bayt, Aman, Jordan.

Šejh Abdur-Rahman ima jedinstveno iskustvo imama u muslimanskim zajednicama s obje strane Atlantika, osam godina u južnoj Kaliforniji i preko pet u Londonu, a njegov stalni rad predavača omogućava mu da se obrati i ponudi relevantne savjete o trenutnim izazovima sa kojima se suočavaju muslimani na Zapadu.

Osnivač je Whitethread Instituta, postdiplomske institucije za islamske učenjake i Zem-zem Akademije. Uvršten je na svjetsku listu 500 najuticajnijih muslimana za 2020. godinu.

Tagovi:
TOP