Učitavanje sajta
Aktivnosti

PREDSTAVNICI VOJSKE SRBIJE POSJETILI MEŠIHAT IZ SANDŽAKA

PREDSTAVNICI VOJSKE SRBIJE POSJETILI MEŠIHAT IZ SANDŽAKA

Delegacija Odjeljenja za civilnu i vojnu saradnju Vojske Srbije posjetila je Mešihat IZ Sandžaka i tom prilikom se susrela sa zamjenikom muftije sandžačkog Muhamedom ef. Demirovićem i njegovim saradnicima.

Povod posjete bili su nastupajući Međunarodni Dani kulture koje će oružane snage Srbije organizovati u periodu od 19. avgusta do 5. septembra u Kraljevu.

U Međunarodnim Danima kulture, pored Srbije, učešće će uzeti i predstavnici Egipta, Rusije, Bjelorusije, Katara, Irana, Kazahstana, Vijetnama i mnogih drugih zemalja širom svijeta.

Mešihat IZ Sandžaka će imati priliku da 28. avgusta predstavnike država učesnica u ovoj manifestaciji upozna sa kulturno-historijskim i vjerskim naslijeđem grada Novog Pazara i Sandžaka.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o vjerskoj službi u Vojsci Srbije, značaju postojanja mesdžida u kasarnama i vojnim objektima te načinima unaprjeđenja saradnje između oružanih snaga i vjerskih zajednica.

Delegaciju Vojske Srbije činili su pukovnik Hristov Slađan, potpukovnik Damir Halimović, potpukovnik Slavko Prodanović, stariji vodnik I klase Miloš Kocić i zastavnik Elvir Smailagić.

Tagovi:
TOP