Učitavanje sajta
Aktivnosti

MUFTIJA HALITOVIĆ UPUTIO ČESTITKU POVODOM KURBAN-BAJRAMA

MUFTIJA HALITOVIĆ UPUTIO ČESTITKU POVODOM KURBAN-BAJRAMA

Povodom nastupajućeg Kurban-Bajrama, predsjednik Mešihata IZ Sandžaka i muftija sandžački Senad ef. Halitović uputio je danas čestitku svim vjernicima u kojoj kaže:

„Svim muslimanima u Sandžaku i svijetu upućujem iskrene čestitke povodom nastupajućeg Kurban Bajrama.

Kurban-bajram u svom nazivu ima dvije riječi: žrtva i blagdan.

Jedna od glavnih poruka Kurban-bajrama jeste i ta da svako od nas treba da žrtvuje svoj nefs, svoje negativne porive, misli, želje radi Gospodara svih svjetova i prihvati Njegove naredbe pri tome čvrsto ubijeđen da je to bolje za njega, nego ono što je on sam mislio i želio za sebe.

Kurban-Bajram je tu da nas podsjeti na tu stalnu žrtvu koju trebamo imati na umu u svakom trenutku svog života, da li je našim odricanjem, našim životom, uopće zadovoljan Svevišnji Gospodar?

Kurban-Bajram je tu i da nas podsjeti na blagodati Milostivog i da nas spoji sa našim najbližim, sa našim porodicama, rodbinom i prijateljima.


Molim Gospodara svih svjetova da naša srca ispuni ljubavlju prema Njemu i svemu što je stvoreno da Njemu služi, da nas sačuva svakog zla i da nas uputi na Pravi put.

Svim muslimanskim vjernicima u Sandžaku i svijetu želim da nastupajući blagdan dočekaju u sreći, blagostanju i berićetu u krugu svojih najbližih.

Bajram šerif mubarek olsun!

Muftija sandžački

Senad ef. Halitović“

Tagovi:
TOP