Učitavanje sajta
Aktivnosti

NASTAVLJENA PREDAVANJA U ORAŠU

NASTAVLJENA PREDAVANJA U ORAŠU

Zamjenik muftije sandžačkog Muhamed ef. Demirović posjetio je džamiju „Hadži Ramiz-efendija Ziljkić“ u Orašu i tom prilikom se susreo sa vjernicima.


Demirović je nakon obavljenog akšam-namaza održao prigodno predavanje okupljenim džematlijama na kome su komentarisani 98, 99. i 100. ajet sure en-Nahl.


Zamjenik muftije sandžačkog je na predavanju istakao istinsko uvjerenje i oslanjanje na Gospodara svih svjetova kao garancije da šejtan ne može dominirati te da zadržavanjem na misli i ideje koje šejtan plasira, ljudi omogućavaju da njima rukovodi i dominira.


Demirović je posebnu pažnju poklonio opasnosti preuveličavanja šejtanskog uticaja i moći i neophodnosti znanja da jedino što je šejtanu omogućeno jeste da nam šalje poruke i preporuke, koje mi, svojim slobodnim izborom, prihvatamo ili odbijamo.


Na predavanju je naglašena i bitnost blagovremenog otklona od svega što je neispravno još dok je na nivou misli i ideje.


Mešihat IZ Sandžaka započeo je prošle sedmice organizaciju ljetnjih ciklus predavanja “U okrilju Kur’ana“ u ovom džematu.


Serija predavanja su dio programa Mešihata IZ Sandžaka organizovana u cilju duhovnog uzdizanja pojedinaca, tako i šire zajednice u kojoj djeluju pojedinci.


Predavanja će biti organizovana nakon akšam namaza, a vjernici će imati prilike da čuju ugledne profesore i imame koji rade i djeluju u okviru Mešihata IZ Sandžaka.

Tagovi:
TOP