Učitavanje sajta
Aktivnosti

KOORDINATORKA TIKA-E U OPROŠTAJNOJ POSJETI RIJASETU IZS

KOORDINATORKA TIKA-E U OPROŠTAJNOJ POSJETI RIJASETU IZS

Koordinatorka turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIКA) u Srbiji, Cagla Gultekin Tosbat, u pratnji asistenta gospodina Semira Alića, boravila je u oproštajnoj posjeti IZS i tom prilikom se susrela sa reisu-l-ulemom Seadom ef. Nasufovićem, muftijom sandžačkim Senadom ef. Halitovićem i zamjenikom muftije Muhamedom ef. Demirovićem.


Gultekin Tosbat, kojoj uskoro ističe mandat na poslovima koordinatora TIKA-e u Srbiji uputila je srdačnu zahvalnost reisu-l-ulemi, ali i svim njegovim saradnicima u IZS na prijateljskoj i veoma uspješnoj međusobnoj saradnji, te naglasila da će TIKA uvijek biti prijatelj i ruka podrške projektima IZS.


Reisu-l-ulema i muftija sandžački navodeći projekte koje je TIKA-e na zahtjev IZS realizovala, a posebno za vrijeme mandata Gultekin Tosbat, uputili su riječi zahvalnosti na pomoći i ažurnosti TIKA-e. Predstavnici IZS su posebno istakli svoje zadovoljstvo na doprinosu koordinatorke za restauraciju Sultan Valide džamije u Sjenici, za koju koordinatorka kaže da joj je to najdraži projekat u njenom mandatu.


Obije strane su posebno istakle bitnost dalje saradnje TIKA-e i IZS i razgovarali o pokrenutoj proceduri restauracije Bajrakli džamije u Beogradu koja je Ustavom IZS definisana kao centralna džamija Rijaseta IZS.

Tagovi:
TOP