Učitavanje sajta
Aktivnosti

UČENICI SINAN-BEGOVE MEDRESE NA EKSKURZIJI U CRNOJ GORI

UČENICI SINAN-BEGOVE MEDRESE NA EKSKURZIJI U CRNOJ GORI

Učenici Sinan-begove medrese boravili su na trodnevnoj ekskurziji u Crnoj Gori tokom koje su obišli vjerske, obrazovne i kulturne ustanove u Tuziju, Baru i Ulcinju.


Učenici su imali prilike da posjete medresu "Mehmed Fatih" u Tuziju, Islamski centar u Baru, vjerske ustanove u Ulcinju, te da obiđu ostale vjerske I kulturno-historijske znamenitosti ovih crnogorskih gradova.


Polaznici naše medrese su izrazili posebno zadovoljstvo nakon prisustva tribini na kojoj je govorio mr. hafiz Sulejman ef. Bugari koji je i jedan od predavača u medresi Mehmed Fatih" u Tuziju. Hafiz Bugari je održao prigodno predavanje na kojem je govorio o važnosti različitih stepena obrazovanja za odgoj i funkcionisanje zdrave i ispravne osobe.


Sinan-begova medresa je sličnu ekskurziju organizovala i za polaznice ženskog odjeljenja koje su u Crnoj Gori boravile početkom ovog mjeseca.


Sinan-begova medresa u Novom Pazaru je odgojno-obrazovna ustanova vjerskog tipa i radi i djeluje u okviru Mešihata IZ Sandžaka. Osnovana je između 1528–1541. godine a njen osnivač Sinan-beg bio je defterdar sultana Sulejmana I Zakonodavca.


Ova odgojno-obrazovna ustanova nedavno je raspisala konkurs za upis polaznika za šk. 2021/2022. godinu. Konkurs je otvoren do 25. juna tekuće godine.


Sve informacije mogu se dobiti putem sljedećih brojeva telefona:


+381 63 701 367 3
+381 66 320 574

Tagovi:
TOP