Učitavanje sajta
Aktivnosti

SINAN-BEGOVA MEDRESA ORGANIZOVALA IZLET ZA SANDŽAČKE OSNOVCE

SINAN-BEGOVA MEDRESA ORGANIZOVALA IZLET ZA SANDŽAČKE OSNOVCE

Sinan-begova medresa u saradnji sa Vjersko-prosvjetnom službom Mešihata IZ Sandžaka organizovala je izlet za učenike osmog razreda iz Novog Pazara i Tutina u okviru programa promocije rada medrese i upisa nove generacije medresanata.


Za sandžačke osmake bio je priređen bogat sportsko-edukativni program gdje su djeca mogla da se upoznaju i sa radom i djelovanjem Sinan-begove medrese te sa odgajateljima i profesorima najstarije sandžačke vjerske škole.


Na dva izleta, organizovana za osmake Novog Pazara i Tutina, prisustvovala su djeca iz svih osnovnih škola ova dva sandžačka grada, a sportske aktivnosti su realizovane u saradnji sa Odredom izviđača Sandžaka.


Izletima su prisustvovali i predsjednik Mešihata IZ Sandžaka i muftija sandžački Senad ef. Halitović, zamjenik muftije Muhamed ef. Demirović, direktor Vjersko-prosvjetne službe Bajazid ef. Nicević, šef Ureda za da’wu Jakub ef. Leković te direktor novopazarske medrese Haris Holić.


Sinan-begova medresa u Novom Pazaru je odgojno-obrazovna ustanova vjerskog tipa i radi i djeluje u okviru Mešihata IZ Sandžaka. Osnovana je između 1528–1541. godine a njen osnivač Sinan-beg bio je defterdar sultana Sulejmana I Zakonodavca.

Tagovi:
TOP