Učitavanje sajta
Aktivnosti

ČESTITKA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

ČESTITKA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

Povodom nastupajućeg ramazanskog Bajrama, predsjednik Mešihata IZ Sandžaka i muftija sandžački Senad ef. Halitović uputio je danas čestitku svim muslimanskim vjernicima u kojoj se kaže:


„Svim muslimanima u Sandžaku i svijetu upućujem iskrene čestitke povodom nastupajućeg ramazanskog Bajrama.
Nakon mubarek mjeseca dolazi Bajram kao jedan od naših najvećih blagdana nakon mjeseca posta, odricanja i našeg požrtvovanog ibadeta.


Ovaj Bajram naša braća u Jerusalimu, Gazi i ostalim dijelovima Palestine dočekuju pod talasom nasilja, bombi i iseljenja iz svojih viševjekovnih domova.


Molim Allaha dž.š. da narodu Palestine podari slobodu i sabur i da savladaju nedaće i muke koje su se nadvile nad njihovim domovima u posljednjih nekoliko dana ovog mubarek mjeseca.


Molim Gospodara svih svjetova da popravi stanje Ummeta Božijeg poslanika i da nam svima podari volje i snage da pomognemo našoj braći u Palestini, Siriji, Jemenu i ostalim zemljama u ovim izazovnim vremenima.


Nadam se da će muslimani u Sandžaku, Gazi, Palestini i svim ostalim dijelovima svijeta naredne Bajrame dočekivati u jedinstvu i bratskoj slozi i da ćemo uspjeti da popravimo svoje stanje kako bismo bili bliže Gospodaru svih svjetova.


Svim muslimanskim vjernicima u Sandžaku i svijetu želim da nastupajući blagdan dočekaju u sreći, blagostanju i berićetu u krugu svojih najbližih.


Bajram šerif mubarek olsun!


Muftija sandžački
Senad ef. Halitović“

Tagovi:
TOP