Učitavanje sajta
Aktivnosti

SUSRET I IFTAR POVODOM LEJLETUL-KADR

SUSRET I IFTAR POVODOM LEJLETUL-KADR

Veliki vakif i humanitarac Hajriz Brčvak u saradnji sa Mešihatom Islamske zajednice Sandžaka priredio je iftar za institucije i organizacije iz Sandžaka povodom Lejletul-kadra, 27. noći mubarek mjeseca.


Iftar i susret sa rukovodstvima sandžačkih organizacija i institucija je priređen sa ciljem pospješivanja i produbljivanja saradnje na projektima humanitarnog karaktera.


Susretu su prisustvovali predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, potpredsjednik BNV i direktor gradskog muzeja dr. Fuad Baćićanin, generalni konzul R. Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol, sandžački privrednici i predstavnici javnog i kulturnog života Sandžaka te članovi delegacije Uprave za vjerske poslove R. Turske koja će sljedećih pet godina biti na vjerskoj dužnosti pri Mešihatu IZ Sandžaka.


Iftaru je prisustvovao i veliki broj privrednika i gostiju iz južnog Sandžaka, te Bosne i Hercegovine, Njemačke i ostalih evropskih zemalja.


Domaćini u ime Mešihata IZ Sandžaka bili su muftija sandžački Senad ef. Halitović, zamjenik muftije Muhamed ef. Demirović i šef Vjersko-prosvjetne službe Bajazid ef. Nicević.


Veliki broj gostiju je nakon iftara obavio jacija i teravih namaz u novopazarskoj Bor džamiji te se poslije uputio na noćni namaz u Sultan Fatih džamiju u Tutinu koji je organizovao Mešihat IZ Sandžaka povodom Lejletul-kadr.


Mešihat IZ Sandžaka je povodom 27. ramazanske noći organizovao noćne namaze u džamijama širom Sandžaka nakon kojih su održana prigodna vjerska predavanja.


Upriličeni iftar i susret povodom Lejletul-kadr je dio programa vjerskih aktivnosti koje Mešihat IZ Sandžaka sprovodi tokom mubarek mjeseca Ramazana.

Tagovi:
TOP