Učitavanje sajta
Aktivnosti

POSJETA GENERALNOM KONZULU REPUBLIKE TURSKE U NOVOM PAZARU

POSJETA GENERALNOM KONZULU REPUBLIKE TURSKE U NOVOM PAZARU

Delegacija Mešihata IZ Sandžaka na čelu sa muftijom sandžačkim Senadom ef. Halitovićem posjetila je danas Generalni konzulat Republike Turske u Novom Pazaru i tom prilikom se susrela sa generalnim konzulom NJ.E. Bašarom Bašolom.


Predstavnici Mešihata su čestitali Bašolu izbor na mjesto konzula u Novom Pazaru, poželjeli uspješan rad te istakli da se narod u Sandžaku raduje predstojećem zvaničnom otvaranju generalnog konzulata početkom mjeseca juna.


Također, delegacija Mešihata IZ Sandžaka je dodala da se pozitivne promjene nakon dolaska konzula već osjećaju a da je tome doprinio i nedavni dolazak delegacije Uprave za vjerske poslove R. Turske koju čini osam hafiza i koja će na vjerskoj dužnosti pri Mešihatu IZ Sandžaka biti narednih pet godina.


Muftija Halitović je konzulu Bašolu predstavio rad i djelovanje Mešihata IZ Sandžaka i upoznao sa programom vjerskog života tokom mubarek mjeseca Ramazana.


Na sastanku je istaknuta uspješna saradnja između Mešihata IZ Sandžaka i Uprave za vjerske poslove R. Turske i izražena nada da će se saradnja nastaviti i dodatno unapređivati u budućnosti.


U delegaciji Mešihata su pored muftije sandžačkog bili i njegov zamjenik Muhamed ef. Demirović, glavni imam novopazarskog medžlisa Hasib ef. Suljević, šef Ureda za da'wu Jakub ef. Leković, šef Vjersko-prosvjetne službe Bajazit ef. Nicević, direktor Sinan Begove medrese u Novom Pazaru Haris ef. Holić i sekretar Mešihata Sanjin Kolić.

Tagovi:
TOP