Učitavanje sajta
Aktivnosti

MEŠIHAT IZ SANDŽAKA ORGANIZOVAO IFTAR ZA SVOJE UPOŠLJENIKE

MEŠIHAT IZ SANDŽAKA ORGANIZOVAO IFTAR ZA SVOJE UPOŠLJENIKE

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka upriličio je iftar za svoje upošljenike sa teritorije Novog Pazara.


Iftaru su pored muftije sandžačkog Senada ef. Halitovića prisustvovali i zamjenik muftije Muhamed ef. Demirović, šef Vjersko-prosvjetne službe, Bajazit ef. Nicević, šef Ureda za da'wu, Jakub ef. Leković, direktor Sinan-begove medrese Haris Holić te mnogobrojni imami, profesori, mualime, vaspitačice i ostali upošljenici Mešihata IZ Sandžaka.


Predsjednik Mešihata i muftija sandžački Senad ef Halitović zahvalio se prisutnima na prisustvu i poželio dobar i lak post u nastavku mubarek mjeseca.


„Molim Allaha dž. š. Da opet nađemo vremena u toku mubarek Ramazana da nastavimo ovim putem, ako Bog da, da nam Allah dž. š. da uspjeh da sve prepreke prevaziđemo. Nadam se da to možemo, mi imamo snage i znanja. Mi imamo obavezu da nastavimo na ovom putu inshallah.“ – rekao je muftija Halitović.


Iftaru je prisustvovala i delegacija od tri hafiza koju je na dužnost pri Rijasetu IZS, odnosno Mešihatu IZ Sandžaka nedavno uputila Uprava za vjerske poslove R. Turske (Diyanet) i koja će provesti narednih pet godina u Sandžaku.


U narednim danima iftari će biti organizovani i sa upošljenicima iz ostalih sandžačkih gradova.

Tagovi:
TOP