Učitavanje sajta
Aktivnosti

DELEGACIJA MEŠIHATA ISLAMSKE ZAJEDNICE SANDŽAKA NA SANDŽAČKOM IFTARU

DELEGACIJA MEŠIHATA ISLAMSKE ZAJEDNICE SANDŽAKA NA SANDŽAČKOM IFTARU

Delegacija Mešihata IZ Sandžaka na čelu sa muftijom sandžačkim Senadom ef. Halitović prisustvovala je radnom iftaru koji je priredilo Bošnjačko nacionalno vijeće.


Delegaciju Mešihata IZ Sandžaka su pored muftije Halitovića činili zamjenik muftije sandžačkog Muhamed ef. Demirović, šef Vjersko-prosvjetne službe: Bajazit ef. Nicević, šef Ureda za da'wu: Jakub ef. Leković te glavni imami medžlisa u Tutinu, Sjenici i Prijepolju, Faruk ef. Imamović, Sabit ef. Šećović i Nadir ef. Dacić.


Na skupu nazvanom “Sandžački iftar”, pored vijećnika BNV prisutvovale su brojne zvanice, ambasadori Turske i Bosne i Hercegovine u Beogradu Hami Aksoj i Aida Smajić, predstavnici turskih državnih institucija i firmi u Srbiji, generalni konzul R. Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol, delegacija Rijaseta Islamske zajednice Srbije na čelu sa reisu-l-ulemom Seadom ef. Nasufovićem, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsjednik opštine Tutin Salih Hot, delegacija Uprave za vjerske poslove R. Turske koju čini osam hafiza, te veliki broj kulturnih i javnih radnika iz Sandžaka.

Tagovi:
TOP