Učitavanje sajta
Aktivnosti

Ambasador R. Turske i koordinatorka TIKA-e posjetili Mešihat Islamske zajednice Sandžaka (IZS)

Ambasador R. Turske i koordinatorka TIKA-e posjetili Mešihat Islamske zajednice Sandžaka (IZS)

Ambasador Turske u Beogradu NJ.E. Tanju Bilgić i Ćagla Gultekin Tošbat, koordinatorka Turske razvojne agencije TIKA u Beogradu, u pratnji saradnika, posjetili su danas Mešihat Islamske zajednice Sandžaka i tom prilikom se sastali sa sa čelnicima Islamske zajednice Srbije, reisu-l-ulemom Seadom ef. Nasufovićem, muftijom sandžačkim Senadom ef. Halitovićem i njegovim saradnicima.

Muftija Halitović zahvalio je ambasadoru Bilgiću na dosadašnjoj saradnji i brizi o Bošnjacima i muslimanima na ovim prostorima.

Ambasador Bilgić je kazao da iako odlazi, uvijek će mu biti drage posjete Novom Pazaru i Islamskoj zajednici Srbije upravo zbog prijateljskih odnosa koje je stekao tokom rada u Srbiji.

Na sastanku je bilo riječi i o budućim projektima u Sandžaku te je tom prilikom, koordinatorka TIKA-e potvrdila realizaciju projekta rekonstrukcije Bajrakli džamije u Beogradu.

Tanju Bilgić imenovan je za turskog ambasadora u Beogradu u decembru 2016. godine a danas je boravio u oproštajnoj posjeti Novom Pazaru. Novi ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoy imenovan je u decembru 2020. godine i očekuje se da u narednom periodu preuzme dužnost najznačajnijeg turskog diplomate u Beogradu.

Tagovi:
TOP