Učitavanje sajta
Aktivnosti

Predstavnici YTB-a posjetili Mešihat Islamske zajednice Sandžaka (IZS)

Predstavnici YTB-a posjetili Mešihat Islamske zajednice Sandžaka (IZS)

Rukovodstvo YTB-a primili su reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije (IZS), Sead ef. Nasufović i muftija sandžački Senad ef. Halitović sa saradnicima.

Tokom susreta, goste su upoznali sa strukturama i planovima rada krovne institucije muslimana Srbije, ali i izazovima sa kojima se muslimani u toj zemlji susreću.

Istaknuto je da je ovo uzvratna poseta rukovodstva YTB-a, a da se i ovog puta razgovaralo o projektima koji se tiču obrazovanja i mladih. Gostima su predstavljeni i projekti koji se tiču izgradnje islamskih centara u gradovima u Srbiji, stipendiranja medresanata i studenata slabijeg materijalnog stanja. Tokom sastanka, razgovaralo se o svim mogućnostima unapređenja saradnje kroz projekte iz oblasti školovanja, kulture i obrazovanja.

Direktor YTB-a Abdulah Eren domaćine je upoznao sa projektima direkcije i programima koji se uz njihovu podršku realizuju u Srbiji, ali i zemljama regije.

“Projekti čiju realizaciju podržava YTB se uglavnom tiču mladih i obrazovanja, i tu je najveća mogućnost dalje saradnje sa Islamskom zajednicom, ali prostora ima i za druge projekte“, rekao je Eren tokom sastanka.

Sagovornici su izrazili žaljenje što muslimani širom sveta mubarek noć Lejletu-l-miradž dočekuju u uslovima pandemije, kada nisu dozvoljena okupljanja i skupovi povodom te odabrane noći. Izrazili su očekivanja da će, pošto je susret organizovan u mubarek noći, sve o čemu je bilo reči na sastanku biti realizovano i od koristi za narod, posebno omladinu u Sandžaku.

 

Izvor: (AA)

Tagovi:
TOP