Učitavanje sajta
Aktivnosti

KATASTAR ISPRAVIO GREŠKE NA PARCELI KOD VELIKOG GROBLJA

KATASTAR ISPRAVIO GREŠKE NA PARCELI KOD VELIKOG GROBLJA

S radošću obavještavamo javnost da je spor koji je postojao oko parcele kod Velikog groblja pravedno riješen.
 
Sve greške koje su nastale uslijed posljednjeg avionskog snimka 2011. godine, su ispravljene u skladu sa stvarnim stanjem ustanovljenim od strane katastra.
 
Sporni put vraćen je pravim vlasnicima, kao i preostale parcele. Označene su stvarne granice groblja, puta i parcela Islamske zajednice Srbije.
 
Zato molimo vjernike da ne nasijedaju na lažne informacije o navodnim “odbranama vakufa” iza kojih se krije pokušaj izazivanja međubratskih sukoba.
 
Apelujemo na sve roditelje da obrate pažnju i zaštite svoju djecu od manipulacija kojim ih pojedinci pokušavaju zloupotrijebiti i podstaći na nerede i međuvjerničko nasilje.
 
Zabrinjava činjenica da policijska uprava, sada, već po ustaljenoj praksi, danas nije pružila asistenciju sudskom izvršitelju u sprovođenju - pravosnažne sudske odluke - privremene mjere. Na taj način je, po ko zna koji put odbila da postupi po zakonu i sprovede sudsku odluku, omogućavajući tako pojedincima da nesmetano nastave svoje nasilje i nezakonito postupanje.
 
Postavlja se pitanje – kakvu poruku, ovakvim postupanjem, Ministarstvo unutrašnjih poslova želi poslati građanima Sandžaka?
 
Da li se to građanima Sandžaka poručuje:
- Pojedinci su iznad zakona?
- Pravosuđe je suspendovano u Sandžaku?
Ili možda, da svaki pojedinac treba da uzme zakon u svoje ruke i tako dođemo do jednog anarhičnog stanja koje, kao da neki, priželjkuju?
 
Tražimo od svih državnih organa, a posebno od Ministarstva unutrašnjih poslova, da pod hitno krene sa sprovođenjem zakona i tako spriječe moguće nerede i budu primjer ostalim građanima i institucijama kako se zakon poštuje i sprovodi.
 
U prilogu je prikaz sa ispravljenim greškama na spomenutoj parceli.
 
 
Rijaset IZ-e Srbije, Mešihat Islamske zajednice Sandžaka
 
Tagovi:
TOP