Učitavanje sajta
Aktivnosti

PRIJEPOLJE - UPRILIČEN SASTANAK PREDSTAVNIKA RIJASETA ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE, SRPSKE PRAVOSLAVNE ...

PRIJEPOLJE - UPRILIČEN SASTANAK PREDSTAVNIKA RIJASETA ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE, SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE, KATOLIČKE CRKVE I LOKALNE VLASTI

Dana 3. februara 2021. godine Prijepolje je posjetio prvi čovjek Rimokatoličke crkve u Srbiji, nadbiskup i metropolit beogradski monsinjor Stanislav Hočevar sa saradnicima.

Nadbiskupa Hočevara dočekali su predstavnici Islamske zajednice, Pravoslavne crkve, kao i predstavnici opštine Prijepolje. Zatim je uslijedio sastanak u manastiru Mileševi.

Ispred Islamske zajednice Srbije sastanku su prisustvovali glavni imam Prijepolja dr. Nadir ef. Dacić i imam Hamza ef. Rovčanin.

Srpsku Pravoslavnu Crkvu predstavljao je vladika mileševski Atanasije Rakita, ujedno i domaćin ovog skupa a opštinu Prijepolje g. Vladimir Babić, predsjednik opštine, kao i g. Zoran Petrić, član opštinskog vijeća nadležan za odnose sa vjerskim zajednicama.

Razgovaralo se o značaju međuvjerskog dijaloga i dobrih odnosa u višekonfesionalnim sredinama. Prisutni su međusobno razmijenili i prigodne poklone.

Povod posjete jeste pokretanje inicijative za obnovu katoličke kapele iz 19. vijeka, koja je jedan od najznačajnijih simbola Prijepolja.

Tagovi:
TOP