Učitavanje sajta
Aktivnosti

POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU ISLAMSKOG CENTRA

POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU ISLAMSKOG CENTRA

Svječanim polaganjem kamena temeljca i dovom, obilježen je početak radova na izgradnji Islamskog centra u ulici Rifata Burdžovića, kod Velikog groblja u Novom Pazaru.

 

Događaju su prisustvovali građani, imami, predstavnici islamske zajednice, kao i predstavnici gradskih vlasti, političkog, kulturnog i javnog života.

 

O značaju izgradnje Islamskog centra govorili su muftija sandžački Senad ef. Halitović i reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović.

 

Dovu je proučio zamjenik muftije sandžačkog Muhamed ef. Demirović.

 

Nakon proučene dove, uz učenje tekbira, uslijedilo je i postavljanje kamena temeljca za budući Islamski centar koji će biti od velike koristi stanovnicima ovog dijela grada, s obzirom da ne postoji sličan objekat u blizini.

 

Vakif placa i većinski donator izgradnje objekta je hadžija Dževad Aljković, a učešće su već stigli uzeti i mnogi drugi.

 

Planom je predviđeno da objekat bude na tri nivoa, tako da će pored prostora za obavljanje namaza, jedan sprat biti namijenjen školi Kur’ana a drugi Islamskom obdaništu.

 

Molimo Gospodara  Milostivoga da vakifu i svima koji će uzeti učešće u ovom i drugim društveno korisnim projektima radi Njega Uzvišenog, trud ukabuli i to im zalogom za dženet učini, a ovaj projekat učini trajnim i plodonosnim za sve generacije do sudnjega dana.

Tagovi:
TOP