Učitavanje sajta
Aktivnosti

MINISTAR ĐORĐEVIĆ POSJETIO ISLAMSKU ZAJEDNICU SRBIJE – RAZGOVOR O JAČANJU SARADNJE

MINISTAR ĐORĐEVIĆ POSJETIO ISLAMSKU ZAJEDNICU SRBIJE – RAZGOVOR O JAČANJU SARADNJE

Beograd, 19. oktobar 2020.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije – Zoran Đorđević, posjetio je Islamsku zajednicu Srbije. U prostorijama IZS u Beogradu, ministra je dočekao reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije - akademik dr. Sead ef. Nasufović.

Povod posjete je bio rad na zajedničkim planovima i idejama povodom Godine solidarnosti i saradnje.

Sastanku su prisustvovali i muftija sandžački – Senad ef. Halitović, muftija beogradski i vojni – Mustafa ef. Jusufspahić, direktor Vakufske direkcije i Bejtul mala IZS – Musa Abu Sabiah, direktor Beogradske islamske srednje medrese – Ramadan ef. Mehmedi, sekretar Vakufske direkcije i Bejtul mala – muftija sremski Emin ef. Zejnulahu kao i zamjenica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Nina Mitić iz Sektora za antidiskriminacionu politiku i unaprjeđenje rodne ravnopravnosti.

Nakon sastanka sagovornici su dali izjave za medije.

Reisu-l-ulema Nasufović je kazao: „Islamska zajednica Srbije danas je imala čast da razgovara i da ugosti ministra, gospodina Đorđevića. Ova godina je po prijedlogu Ministarstva za rad označena kao Godina solidarnosti gdje su sve tadicionalne crkve i vjerske zajednice prepoznale sebe po svojoj misiji, po svojoj prirodi da učestvuju kao kuće solidarnosti, kuće tolerancije i suživota; da to svojom praksom pokažu.

Mi ističemo našu zahvalnost ministru, gospodinu Đorđeviću što je svojom plemenitom idejom podstakao nas da svoju misiju nastavimo kao ljudi, da pomažemo jedni druge, da naš život učinimo ljepšim kao i mjesto gdje živimo. Da ova iskušenja kroz koje cijelo čovječanstvo prolazi olakšamo koliko  je to u našoj mogućnosti. U tom cilju, mi smo kao Islamska zajednica dali nekoliko prijedloga kako bi to moglo praktično da izgleda, o tim temama smo danas razgovarali i vjerujem da ćemo naše dogovore i realizovati onoliko koliko se bude dalo do kraja ove godine a verujem jer smo i do sada uvijek imali dobru saradnju da ćemo sa dobrim idejama imati uvek i korektnu saradnju i ubuduće.“

Ministar Đorđević je izjavio: „Danas smo bili u posjeti Islamskoj zajednici, moram da kažem sa zadovoljstvom svojim prijateljima sa kojima već dugo godina imamo odličnu saradnju. Želimo upravo da tu saradnju još više unaprijedimo jer postoji prostora za unaprjeđenje od narodnih kuhinja, škola do svih drugih stvari gdje zajednički možemo da radimo i za dobrobit svih naših građana. Svakako, Godina solidarnosti i saradnje je nešto što je uključilo sve vjerske zajednice u Republici Srbiji, čiji cilj jeste što u Srbiji sve vjerske zajednice imaju odličnu saradnju i želimo upravo tako i da nastavimo. Mi smo kao resorno ministarstvo i kao vlada Republike Srbije uvijek tu. Tu smo da slušamo i osluškujemo šta je to potrebno i kako i na koji način mi možemo da pomognemo vjerskim zajednicama a danas je to bila prilika da pored razmjene mišljenja, napravimo i neki plan na čemu ćemo svakako da radimo i ubuduće. Želim da kažem da će to biti sigurno na zadovoljstvo svih naših građana.“

Nakon sastanka, Ministar Đorđević je obišao i prostorije Beogradske islamske srednje medrese.

Tagovi:
TOP