Učitavanje sajta
Aktivnosti

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA RIJASETA ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA RIJASETA ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE

Beograd, 4. oktobar 2020. godine.

Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme, akademika dr. Seada ef. Nasufovića, održana je redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice Srbije. Sjednici su prisustvovali odbornici iz tri Mešihata - sandžačkog, srbijanskog i preševskog, muftije iz tih oblasti, kao i imami i članovi.

Na sjednici su podnijeti i usvojeni izvještaji direktora medresa, obdaništa i Fakulteta islamskih nauka o radu, aktivnostima, rezultatima i realizaciji nastavnog plana i programa, kao i okolnostima obrazovo-vaspitnog procesa tokom školske/akademske 2019/20. godine i izvještaji o početku školske/akademske 2020/21. godine.

Također, usvojeni su izvještaji sva tri Mešihata o predramazanskim, ramazanskim i bajramskim aktivnostima za 2020. godinu, kao i izvještaj za Kurban-bajram 2020. godine. Svi izvještaji su ocijenjeni kao veoma uspješni, naročito ako se uzme u obzir rad u novonastaloj situaciji prouzrokovanoj pandemijom Covid – 19.

Na kraju, donijete su odluke o imenovanju Komisije za sprovođenje  izbornih aktivnosti na području Mešihata IZ-e srbijanskog i Mešihata IZ-e za Bujanovac, Preševo i Medveđu.

Rok za sprovođennje i završetak izbora je dva mjeseca.

Tagovi:
TOP