Učitavanje sajta
Aktivnosti

DOVA ZA ŠEHIDE U ČETIRI SANDŽAČKE DŽAMIJE

DOVA ZA ŠEHIDE U ČETIRI SANDŽAČKE DŽAMIJE

Na ovaj dan prije četiri godine u Turskoj desio se neuspjeli puč na legitimnu izabranu vlast s namjerom svrgavanja iste. U tom puču bilo je više od 300 nedužno nastradalih, a 1.491 je ranjeno.

 

Mešihat sandžački Islamske zajednice Srbije

organizovao je učenje hatme u svim svojim medžlisima za duše šehida. Hatma-dova je proučena sinoć, nakon akšam-namaza, u džamijama: "Sultangazi" (Prijepolje), "Valide Sultan" (Sjenica), "Sultan Fatih" (Tutin) i "Stambol" (Novi Pazar).

 

"Molimo Uzvišenog Gospodara da šehidima da najljepše mjesto u Džennetu, a njihove porodice obilato nagradi na oba svijeta."

 

Ovaj program realizovan je u saradnji IZ-e Srbije, ambasade R. Turske u Beogradu i Dijaneta - Uprave za vjerske poslove R. Turske.

 

SJEĆANJE NA SVE ŠEHIDE

 

"Nisu šehidi samo oni koji su poginuli na bojnom polju. Sjećamo se svih onih čiji su životi oduzeti, potlačenih, mazluma (obespravljenih) na ovom svijetu", rekao je muftija Halitović za novinsku agenciju "Anadolija" povodom pomenutog događaja, te dodao da se zajednička dova odnosila i na sve žrtve COVID-19 u svıjetu.

 

"Molimo Uzvišenog Allaha da kao šehide primi i umrle od ove zarazne bolesti i da što prije otkloni ovu nedaću koja je zadesila svijet", poruka je muftije Halitovića na kraju intervjua.

Tagovi:
TOP