Učitavanje sajta
Aktivnosti

VRIJEDNA DONACIJA RIJASETA IZ SRBIJE DOMU ZDRAVLJA U NOVOM PAZARU

VRIJEDNA DONACIJA RIJASETA IZ SRBIJE DOMU ZDRAVLJA U NOVOM PAZARU

„Primjer vjernika u njihovoj međusobnoj ljubavi i samilosti je kao primjer tijela: ako oboli jedan organ, ostatak tijela obuzme groznica i nesanica", citirajući riječi Allahovog poslanika Muhammeda, a.s., ukazujući time na potrebu međusobnog pomaganja, podrške i jedinstva u teškim situacijama, sandžački muftija Senad ef. Halitović je danas, sa svojim saradnicima, uručio sanitetsko vozilo, kao donaciju, Domu zdravlja u Novom Pazaru. Ova vrijedna donacija je zapravo rezultat prikupljanja humanitarne pomoći od strane Muftijstva beogradskog. 

 

U ime Doma zdravlja, donaciju su primili dr. Ervin Ćorović, direktor, i Muamer Delimeđac. Dr. Ervin Ćorović izrazio je zahvalnost zbog ovog čina Islamske zajednice Srbije, rekavši da će biti od velike pomoći ljekarima i medicinskom osoblju.

 

Muftija Halitović je tom prilikom podsjetio da je Mešihat Islamske zajednice na raspolaganju Domu zdravlja sa svim prostorijama i resursima, naglasivši da je ovo situacija kada treba da se zanemare sve međusobne nesuglasice i kada treba svi da daju maksimum da se stanje u našoj zajednici poboljša.

Tagovi:
TOP