Učitavanje sajta
Aktivnosti

APEL MEŠIHATA IZ-e SANDŽAKA NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA

APEL MEŠIHATA IZ-e SANDŽAKA NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA

Imajući u vidu da je epidemiološka situacija u Sandžaku postala alarmantna, nadamo se da će kod predstavnika vlasti ipak preovladati razum te da će prihvatiti prijateljsku ponuđenu pomoć za ovaj region koja je preko potrebna.

Pozivamo Ministarstvo zdravlja da preduzme sve potrebne mjere kako bi se makar malo ublažile posljedice svih propusta i grešaka u zdravstvenom sistemu Novog Pazara u prethodnom periodu.

S obzirom da se veliki broj ljudi sa jasnim simptomima Covid19 šalje na kućno liječenje, zbog popunjenosti svih kapaciteta bolnice u Novom Pazaru, tražimo od Ministarstva zdravlja da se obezbijedi stručni kadar i formira nova Covid bolnica u Novom Pazaru, gdje bi imali adekvatan tretman svi oboljeli iz Novog Pazara, Raške, Tutina i Sjenice.

Apelujemo na ministarstvo zdravlja, obzirom da je sada ekspanzija epidemije krenula u Sjenici, da se na vrijeme preduzmu potrebne mjere kako se ne bi ponovio slučaj Novog Pazara.

Mešihat Islamske zajdenice Sandžaka se sa svim svojim ljudskim i prostornim kapacitetima stavlja na raspolaganje nadležnim institucijama.

Molimo Svemoćnog Boga da spusti svoju milost i otkloni sve nedaće i da ovo što se desilo građanima Sandžaka više nikada se ne ponovi nikome.

Tagovi:
TOP