Učitavanje sajta
Aktivnosti

Predsjednik Dijaneta prof. dr. Ali Erbaš, uputio pismo zahvalnosti

Predsjednik Dijaneta prof. dr. Ali Erbaš, uputio pismo zahvalnosti

Predsjednik Dijaneta – Uprave za vjerske poslove, prof. dr. Ali Erbaš, uputio je pismo reisu Seadu Nasufoviću u kom je izrazio zahvalnost za pruženu podršku Republici Turskoj u njenim najtežim trenucima.

U svim džamijama Mešihata Islamske Zajednice Sandžaka proučena je hatma za 33 vojnika koji su šehidili u Idlibu, u februaru ove godine.
U pismu zahvalnosti, predsjednik Dijaneta prof. dr. Ali Erbaš kaže:
Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu

Želim da izrazim svoje emocije i radost koju osjećam zbog saznanja da su u svim džamijama koje djeluju u sastavu Mešihata Islamske zajednice Sandžaka proučeni odlomci iz Kur'ana i dova za naše vojnike, hrabre heroje koji su položili svoj život kao šehidi u jednom gnusnom napadu koji se dogodio u sirijskom gradu Idlibu.

Ubijeđen sam u to da će ovaj prigodni program koji je realiziran od strane Mešihata Islamske zajednice Sandžaka naići na jedan lijep odjek među našim građanima. Tim povodom, koristim ovu priliku da se, na ovom lijepom gestu, najprije zahvalim Vama, a zatim i Vašim saradnicima i sugrađanima koji su na bilo koji način uzeli učešće u ovom programu.

I na kraju, srdačno Vas selamim i molim Allaha Uzvišenog da islamski svijet sačuva od svih nesreća i iskušenja sa kojima se suočavao u prošlosti.

Predsjednik Dijaneta – Uprave za vjerske poslove
Prof. dr. Ali ERBAŠ

Tagovi:
TOP