Učitavanje sajta
Aktivnosti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM NAPADA NA SANDŽAČKOG MUFTIJU

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM NAPADA NA SANDŽAČKOG MUFTIJU


Muftija Senad ef. Halitović i njegov zamjenik, Muhamed ef. Demirović verbalno su napadnuti u ponoć, između 15. i 16. februara, ispred zgrade Bor u Novom Pazaru, od strane Feha Biševca.


Feho Biševac već više od godinu dana, uznemirujućim i uvrijedljivim porukama narušava mir muftije Halitovića, zbog čega je protiv njega pokrenuta i tužba pred Okružnim sudom u Novom Pazaru.


U noći verbalnog napada, zamjenik muftije, ef. Demirović, dovezao je muftiju Halitovića ispred pomenute zgrade u kojoj i živi muftija ali i Biševac. Dok su, ef. Demirović i muftija Halitović, sjedeli u automobilu ispred ulaza, Feho Biševac je naišao svojim vozilom. Zamjenik muftije, ef. Demirović, odmah je krenuo rikvercom kako bi oslobodio prolaz dolazećem automobilu, međutim, kada je Feho Biševac vidio ko je u automobilu preko puta njegovog, počeo je bespotrebno da svira, blica i nervozno maše rukama, zatim i nasrnuo svojim automobilom pokazujući time dodatno neprijateljstvo.

Nakon toga Feho Biševac je izašao iz svog i prišao automobilu ef. Demirovića te nastavio da psuje i upućuje pogrdne riječi zamjeniku i muftii Halitoviću.
Muftija i ef. Demirović su, neshvatajući šta Biševac želi od njih, izašli iz automobila i pokušali da ga smire govoreći mu da uđe u zgradu i ostavi se teških riječi.
Međutim, Biševac je nastavio vikati iz sveg glasa riječi “ovdje će mrtva glava da padne” dok je pokušavao da izvadi “nešto” iz jakne.
Kako bi ga obuzdali i spriječili da nanese neku veću štetu, zamjenik muftije i muftija su ga uveli u ulaz njegove zgrade gdje je naišla i njegova ćerka koja je preuzela svog oca i izvinjavala se zbog njegovih postupaka.

Iste noći, nakon ovog događaja, dok su muftja i njegov zamjenik prijavljivali slučaj u SUP-u zajedno sa svojim advokatom, Biševac je stigao i počeo prijetiti njihovom advokatu da će ga „spakovati u gepek“ a muftiji i njegovom zamjeniku je prijetio riječima da će mu “platit’ ” i psovao im Allaha u više navrata.
Biševac je zadržan u pritvoru a protiv njega je podnijeta još jedna krivična tužba pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru.

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka apeluje na nadležne organe da ovaj i slične slučajeve efikasno procesuiraju i reaguju na adekvatan način u skladu sa zakonom, a sve u cilju izbjegavanja novih nemilih događaja i neželjenih posljedica koje mogu proisteći iz istih, te kako bi se sačuvao mir u našoj zajednici.

Cijeli snimak događaja možete pogledati u videu linku ispod:

https://youtu.be/fuR60q6Ky4U


INFORMATIVNA SLUŽBA MEŠIHATA ISLAMSKE ZAJEDNICE SANDŽAKA

Tagovi:
TOP