Učitavanje sajta
Aktivnosti

FORMIRANA MREŽA MLADIH MEŠIHATA SANDŽAKA

FORMIRANA MREŽA MLADIH MEŠIHATA SANDŽAKA

Danas je u prostorijama Mešihata formirana Mreža mladih Mešihata Sandžaka.

Svečanosti su prisustvovali uvaženi muftija Senad ef. Halitović, njegov zamjenik magistar Muhamed ef. Demirović, kao i predstavnici mladih iz sandžačkih opština.

Dok predstavnike mladih sandžačkih opština čine uzorni studenti i mladi intelektualci, koji su spremni na dodatno usavršavanje, iskorenjivanje “rđavih” navika društva, a sve to u cilju sticanja opšteg ljudskog dobra za cjelokupnu zajednicu.

Jedan od osnovnih ciljeva formiranja Mreže mladih jeste širenje univerzalnih vrijednosti i edukacija, međutim Mreža mladih će kroz različit spektar aktivnosti nastojati ostvariti i sledeće ciljeve:


- probuditi svijest mlađe populacije o čovjekovoj potrebi da otkrije smisao svog života i spozna svog Stvoritelja Allaha dž.š.;
- podstaći tako svjesnu omladinu na društveni aktivizam i realizaciju projekata od javnog značaja kao što su: promocija univerzalnih ljudskih vrijednosti, svestrana edukacija mladih i njihova prevencija od različitih društvenih anomalija i neadekvatnih pristupa u shvatanju života i vjere, te usmjeravanje mladih kako da produktivno koriste svoje vrijeme i budu korisni članovi svoje zajednice;
- težiti očuvanju i promociji vjerske tradicije i kulture;
- ali i usmjeriti mlade kako da produktivno koriste svoje vrijeme i budu korisni članovi svoje zajednice.

O uspješnosti realizacije zamišljenih aktivnosti, kao i detaljima budućih projekata bićete blagovremeno obaviješteni.

Tagovi:
TOP