Učitavanje sajta
Aktivnosti

Reisu-l-ulema Sead ef. Nasufović izabran za redovnog člana Evropske akademije nauka u Beogradu

Reisu-l-ulema Sead ef. Nasufović izabran za redovnog člana Evropske akademije nauka u Beogradu

Na svečanoj godišnjoj skupštini održanoj 21. decembra 2019. godine, Evropska akademija nauka u Beogradu promovisala je nove članove. Skupštinu je otvorila predsednica Snježana baronesa Rajačić, ističući značajne rezultate koje je Akademija ostvarila u 2019. godini na polju nauke, umjetnosti i inovacija.

U Odeljenju za humanizam, duhovnost, mir i toleranciju izabran je reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije, Sead ef. Nasufović, kao redovni član Akademije i svečano mu je uručena povelja o dodjeli titule akademika.

Svečanoj sjednici prisustvovao je veliki broj akademika iz zemlje i regiona, naučnika, privrednika, inovatora, pronalazača, umjetnika, predstavnika univerziteta, instituta i komora.
Glavna ovogodišnja nagrada dodijeljena je redovnom članu Evropske akademije nauka u Beogradu, svjetskom naučniku, prof. dr Muhamadu Abdul-Aziz Al-Bakeru iz Katara, specijalnom predstavniku Svjetske organizacije za mir, inovatoru i počasnom članu WOFP – OMPP.

Evropska akademija nauka je reprezentativan, ugledan i cijenjen subjekt nauke, umjetnosti, inovacija, te multidisciplinarne podrške u nacionalnom, regionalnom i evropskom domenu. Njen zadatak je da prepozna, okupi, organizuje, razvija i podstiče primijenjenu nauku, umjetnost, implementaciju inovacija u privredi, obrazovanje i unapređenje naučne, umjetničke i preduzetničke djelatnosti. Sastavljena je od vodećih nacionalnih, evropskih i svjetskih naučnika i inovatora, umjetnika, sportista, poslovnih ljudi i lidera. Akademija sa naučnoistraživačkog aspekta doprinosi razmjeni ideja i znanja. Ona u javnom angažovanju, na sastancima, kreativnim radionicama, seminarima, simpozijumima i konferencijama otvara razne perspektive od zajedničkog interesa. Iskustvom i znanjem svojih članova doprinosi stručnom podučavanju nove generacije naučnika i mislilaca kroz programe posjeta.

Tagovi:
TOP