Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Video

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

OGLASNA TABLA

Mešihat islamske zajednice Sandžaka dobio novog muftiju

09.02.2019
Glavni imami iz Sandžaka te članovi Sabora i Mešihata islamske zajednice Sandžaka jednoglasno su danas u Tutinu izabrali mr Senada ef. Halitovića za novog predsednika Mešihata Sandžaka i muftiju sandžačkog. Takva odluka doneta je jednoglasno a biralo se između više kandidata, istaknutih alima i imama u toj regiji. Glasanje je održano u džamiji Sultan Fatih u toj sandžačkoj opštini.

HATARNAMA POVODOM SMRTI ŠEMSUDINA KUČEVIĆA

13.10.2017.
U ime Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, kao i u svoje ime, izražavam najdublju bol i žalost zbog gubitka jednog od velikana našeg naroda i ovog kraja rahmetli gospodina Šemsudina Kučevića!

Admir Mušović novi predsjednik Medžlisa IZ-e Prijepolje

4/10/2017.
Danas, 4. otobra 2017. godine, na inicijativu muftije, Hasiba ef. Suljovića i članova OMIZ-e Prijepolje, a u skladu sa normativnim aktima i u duhu islamskog principa - Šure, održana je vanredna sjednica na kojoj je, između ostalog, raspravljano o trenutnoj situaciji i radu ovog Medžlisa.

ČESTITKA POVODOM NOVE 1439. HIDŽRETSKE GODINE

U ime Mešihata IZ-e Sandžaka i u svoje lično ime čestitam Novu 1439. hidžretsku godinu.

BAJRAMSKA ČESTITKA MUFTIJE HASIBA EF. SULJOVIĆA

Svim muslimanima i muslimankama, u ime Mešihata IZ-e Sandžaka i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg blagdana – Kurban bajrama.

KONKURS ZA RADNO MJESTO VASPITAČICE

Dana 14.08.2017. godine, na osnovu Statuta Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, a po ukazanoj potrebi, uprava odgojno-obrazovne ustanove "Nahla" raspisuje:K O N K U R S

Obavještenje o akciji nabavke i klanja kurbana

25/07/2017
Obavještavaju se zainteresovani trgovci stokom da Mešihat IZ-e Sandžaka organizuje akciju prikupljanja i klanja kurbana za potrebe ishrane učenika medresa, obdaništa i siromašnih porodica.

MUFTIJA SANDŽAČKI NA IFTARU KOD AMBASADORA REPUBLIKE TURSKE

Ambasador Republike Turske, Tanžu Bilgić, u Beogradu priredio je zajednički iftar za predstavnike vjerskog, političkog i privrednog života iz R. Srbije i R. Turske.

Reagovanje sandžačkog muftije, Hasib ef. Suljovića povodom rušenja džamije u Zemun Polju

26.05.2017.
Reagovanje muftije Suljovića prenosimo u cjelosti:

SANDŽAČKI MUFTIJA UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA BOŠNJAČKE NACIONALNE ZASTAVE

Povodom obilježavanja 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave, čestitku je uputio predsjednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, muftija, Hasib ef. Suljović u kojoj se kaže:

STAMBOL DŽAMIJA: U SUSRET MJESECU RAMAZANU

01.04.2017.
U Stambol džamiji, kao i diljem svijeta, obilježena je mubarek noć Lejletu-r-Regaib.

Hatarnama povodom preseljenja na ahiret Almina Murića

03/03/2017.
Muftija sandžački, Hasib ef. Suljović uputio je hatarnamu porodici Murić, Islamskoj zajednici Crne Gore i medresi „Mehmed Fatih“ u Podgorici, kao i svima onima kojima osjećaju žalost zbog privremenog rastanka sa Alminom Murićem.

SINAN-BEGOVA MEDRESA: KONKURS ZA DIREKTORA

30/01/2017.
Na osnovu Statuta Mešihata IZ-e Sandžaka i Statuta Sinan-begove medrese u Novom Pazaru, Upravni odbor raspisuje:  K O N K U R S za izbor direktora Sinan-begove medrese

FERID MUHIĆ: Islamizacije nije bilo, to je svjesna laž!

Već stoljećima se širi svjesna laž o navodnoj islamizaciji. Nevjerovatno je da se jedna takva očigledna laž mogla zadržati do danas.