Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

OGLASNA TABLA

Učenice Bakije-hanume medrese na Opštinskoj smotri recitatora u Prijepolju

U četvrtak, 26.03.2015. u Domu kulture u Prijepolju, održana je Opštinska smotra recitatora, na kojoj su uzele učešće i učenice Bakije-hanume medrese.

STAMBOL DŽAMIJA: Svečanost polaznika mektebske nastave

08/03/2015
U nedjelju, 08.03.2015. godine u Stambol džamiji, nakon akšam-namaza, održana je svečanost polaznika mektebske nastave

Nesip Pepić: EZAN

Nesip Pepić: EZAN

JASLICE “NAHLA” NA NOVOJ LOKACIJI U GRADU

06/02/2015.
Odgojno-obrazovna ustanova “Nahla” radi u okviru Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, u naselju Ćerimidžinica, Bajevica, Selakovac, obdanište u okviru zgrade Sina-begove medrese u Novom Pazaru, obdanište u Tutinu i jasleni uzrat (jaslice) ul. Jalija br. 4, kod autobuske stanice.

TUGA U PRIJEPOLJU: Klanjana dženaza rahmetli Safetu Planiću

PRIJEPOLJE – U prisustvu brojnih građana Prijepolja i drugih sandžačkih gradova, danas je obavljena dženaza namaz rahmetli Safetu Planiću.

BOR DŽAMIJA: Svečana dodjela diploma svršenicima kur’anskog pisma

19/01/2015
U nedjelju, 18.01.2015. godine, sa jacije namaza, u Bor džamiji priređena je svečanost za svršenike kursa arapskog pisma-sufare.

Stambol džamija na Ćerimidžinici u novom ruhu

14/01/2015
Novopazarsko naselje Ćerimidžinica, iako broji oko deset hiljada stanovnika, sve do polovine 2008. godine, nije imalo svoju džamiju.

Dodjela diploma učenicima islamske vjeronauke

30/12/2014
U subotu, 27. decembra, organizovana je svečanost povodom dodjele diploma učenicima islamske vjeronauke, OŠ „ S. Nemanja“, svršenicima tromjesečnog kursa arapskog pisma-sufare.

Dodijeljene nagrade najboljima na konkursu likovnih radova

29/12/2014
U čitaonici narodne biblioteke “Dositej Obradović” u Novom Pazaru održana je dodjela nagrada najboljim autorima likovnih radova sa konkursa koji je raspisan krajem 2014. godine. Tema konkursa bila je “Pun kovčeg bajki”

U potrazi za mudrošću – Nastavak

Hvala Allahu koji nas podučava onome što ne znamo i utičemo se u Njega Milostivog da nas sačuva beskorisnog znanja... Napisao: Nesip Pepić

Mešihat IZ-e Sandžaka: Svečanosti povodom Lejletul-regaiba

U susret učajlucima i mubarek noći Lejletul-regaiba, 1. maja 2014. godine, nakon akšam namaza organizovane su prigodne svečanosti u džamijama: Bukreš i Selakovcu.

U Sjenici svečano obilježen 12. rebiul-evvel

“Vi u Allahovom poslaniku imate divan uzor za onoga koji se nada Allahovoj milosti i nagradi na onom svijetu, i koji često Allaha spominje.” (Kur’an, XXXIII:21)

BAKIJE-HANUME MEDRESA U POSJETI CENTRU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM I INTELEKTUALNIM SMETNJAMA U RAZVOJU

Učenice završne godine Bakije-hanume medrese u Prijepolju, danas, 11.12.2013. godine, uz pratnju direktora Medrese prof. Sami Džeka i Mr  Samire Trnčić, boravile su u posjeti Centru za lica sa invalididetom i intelektualnim smetnjama u razvoju „Jednakost“ u Prijepolju.

BAJRAMSKA ČESTITKA PREDSJEDNIKA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE NOVI PAZAR

Povodom nastupajućeg islamskog blagdana, Kurban bajrama, želim da u ime medzlisa Islamske zajednice Novi Pazar uputim svim pripadnicima islama zajedničku čestitku.

HADŽIJSKA - IKRAR DOVA ZA 188 HADŽIJA

I ove godine, kao što je poznato, Rijaset Islamske zajednice organizuje odlazak na hadž. Pripreme za ovaj hajirli čin teku po planu. Ove godine će ako Bog da, 188 hadžija biti musafiri Uzvišenog Gospodara u mubarek mjestima.

OBAVJEŠTENJE RIJASETA IZS: URED ZA HADŽ

Rijaset Islamske zajednice Srbije obavještava džematlije da je, uslijed datog limita od strane Ministarstva za hadž Kraljevine Saudijske Arabije na 188 hadžija, lista prijavljenih hadžija popunjena.

RAMAZANSKA ČESTITKA MUFTIJE SANDŽAČOG HASIB EF. SULJOVIĆA

Sa današnjim zalaskom sunca nastupa mjesec Ramazan  1434. hidžretske godine, odnosno 2013. godini. Dakle, sutra, utorak 09. juli 2013. godine po Gregorijanskom kalendaru je prvi dan ramazanskog posta.

KONKURS za upis učenika u Sinan-begovu medresu

K O N K U R S Za upis nove generacije učenika „Sinan begove medrese“ u školsku  2013/2014 Kandidati su dužni ispuniti sljedeće uslove:

DRUŽENJE ŽENA – DŽEMAT MUR

U ponedjeljak, 18.03.2012. godine, održano je druženje za žene, u prostorijama džamije Šehid Abdul Aziz u Muru, a moderatorke i incijatorke ovog skupa bile su Muzafera Muratović, direktorka obdaništa Nahla, i mualima Remzija Bećirović.

ŠVAJCARSKI AMBASADOR U POSJETI RIJASETU IZ SRBIJE

NOVI PAZAR - Njegova ekselencija, Žan-Danijel Ruh, ambasador Švajcarske u Beogradu posjetio je danas Rijaset Islamske zajednice Srbije i tom prilikom se sastao sa reisul-ulemom, Ademom ef. Zilkićem.