Organizacija

Službe

AktivnostiISLAMSKA ZAJEDNICA

1319666949_izdogovor.jpg

POMIRENJE NEMA ALTERNATIVU

Bez obzira na glasine koje se javljaju u medijima, svi članovi Mešihata Islamske zajednice Sandžaka kao i svi imami, profesori, vjeroučitelji, mualimi i hatibi, očekuju da će se na islamski, pravičan način sprovesti inicijativa za ujedinjinje, koje će biti najbolje za sve muslimane koji žive u Srbiji, a prije svega u Sandžaku gdje su problemi i najprisutniji

rijaset.jpg 

  
halalagencija.jpg
regionalna.png
fin.jpg
anadolijaa.jpg
aljazeerebalkans.png

OGLASNA TABLA

U Sjenici svečano obilježen 12. rebiul-evvel

“Vi u Allahovom poslaniku imate divan uzor za onoga koji se nada Allahovoj milosti i nagradi na onom svijetu, i koji često Allaha spominje.” (Kur’an, XXXIII:21)

BAKIJE-HANUME MEDRESA U POSJETI CENTRU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM I INTELEKTUALNIM SMETNJAMA U RAZVOJU

Učenice završne godine Bakije-hanume medrese u Prijepolju, danas, 11.12.2013. godine, uz pratnju direktora Medrese prof. Sami Džeka i Mr  Samire Trnčić, boravile su u posjeti Centru za lica sa invalididetom i intelektualnim smetnjama u razvoju „Jednakost“ u Prijepolju.

BAJRAMSKA ČESTITKA PREDSJEDNIKA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE NOVI PAZAR

Povodom nastupajućeg islamskog blagdana, Kurban bajrama, želim da u ime medzlisa Islamske zajednice Novi Pazar uputim svim pripadnicima islama zajedničku čestitku.

HADŽIJSKA - IKRAR DOVA ZA 188 HADŽIJA

I ove godine, kao što je poznato, Rijaset Islamske zajednice organizuje odlazak na hadž. Pripreme za ovaj hajirli čin teku po planu. Ove godine će ako Bog da, 188 hadžija biti musafiri Uzvišenog Gospodara u mubarek mjestima.

OBAVJEŠTENJE RIJASETA IZS: URED ZA HADŽ

Rijaset Islamske zajednice Srbije obavještava džematlije da je, uslijed datog limita od strane Ministarstva za hadž Kraljevine Saudijske Arabije na 188 hadžija, lista prijavljenih hadžija popunjena.

RAMAZANSKA ČESTITKA MUFTIJE SANDŽAČOG HASIB EF. SULJOVIĆA

Sa današnjim zalaskom sunca nastupa mjesec Ramazan  1434. hidžretske godine, odnosno 2013. godini. Dakle, sutra, utorak 09. juli 2013. godine po Gregorijanskom kalendaru je prvi dan ramazanskog posta.

KONKURS za upis učenika u Sinan-begovu medresu

K O N K U R S Za upis nove generacije učenika „Sinan begove medrese“ u školsku  2013/2014 Kandidati su dužni ispuniti sljedeće uslove:

DRUŽENJE ŽENA – DŽEMAT MUR

U ponedjeljak, 18.03.2012. godine, održano je druženje za žene, u prostorijama džamije Šehid Abdul Aziz u Muru, a moderatorke i incijatorke ovog skupa bile su Muzafera Muratović, direktorka obdaništa Nahla, i mualima Remzija Bećirović.

ŠVAJCARSKI AMBASADOR U POSJETI RIJASETU IZ SRBIJE

NOVI PAZAR - Njegova ekselencija, Žan-Danijel Ruh, ambasador Švajcarske u Beogradu posjetio je danas Rijaset Islamske zajednice Srbije i tom prilikom se sastao sa reisul-ulemom, Ademom ef. Zilkićem.

DANI MEVLUDA U ORGANIZACIJI RIJASETA IZS I MEŠIHATA IZ-e SANDŽAKA

 Povodom 12. rebiul-evvela u srijedu, 23. januara 2013. godine, sa jacije namaza u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Novi Pazar, a shodno Kur'anskom pozivu:
Oglasna tabla
Lajkujte nasu facebook stranu da bi ste dobijali nase vijest
Oglasavanje

MULTIMEDIJA
VIDEO
  
Gregorijanski kalendar
Traženje naukeAnketa
Aktuelne vijesti
Hadis

Kada bi Allahov poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem, klanjao dženazu-namaz, učio bi dovu: „Allahu naš, oprosti našim umrlima i živima, našim prisutnima i odsutnima, našim mladima i starima, našim muškarcima i ženama! Allahu naš, onog koga poživiš od nas, poživi ga na islamu, a onoga koga usmrtiš od nas, usmrti ga na imanu! Ne uskrati nam njegovu nagradu, i ne dovodi nas u iskušenje poslije njega.“ (Ebu Davud 3201. i drugi, i šejh Albani ga je ocijenio sahihom)