Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

OBDANIŠTE

Otklonimo nedoumice u vezi statusa Mešihata IZ-e Sandžaka

Povodom 19 godina od formiranja Mešihata Islamske zajednice Sandžaka stigle su brojne čestitke, pohvale i izrazi podrške ovoj sandžačkoj instituciji.

Nastavljen projekat Islamske zajednice "Uloga žene u modernom društvu"

U okviru projekta "Uloga žene u modernom društvu" Odbor Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar organizovao je u subotu, 22.09.2012. godine, u restoranu "Balkan" zajedničku večeru za supruge imama, mualime, zatim za vaspitačice u obdaništu "Nahla", kao i za članice uredništva našeg web-portala.

HUTBA O HADŽU

Allah, dž.š., u suri El-Hadž naređuje: "I oglasi ljudima hadž! - dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih."

Škola Kur'ana

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka organizuje ŠKOLU KUR'ANA

Hidžab – dio kulturnog identiteta (VIDEO)

Hasna Zilkić je koordinatorka programa u Kulturnom centru. Senada Leković je pravnica u Zavodu za urbanizam. Obije nose hidžab. Hasna i Senada i njihovi prijatelji srpske nacionalnosti pričaju o tome kako se druže, šta ih zbližava.

K O N K U R S za prijem učenika-ca u I (prvi) razred medresa u školskoj 2012/2013

Na osnovu Pravilnika o upisu učenika u prvi razred medrese te saglasnosti Reisul-uleme, Rijaseta Islamske zajednice Srbije i Mešihata Islamske zajednice Sandžaka i Mešihata Islamske zajednice Srbije Broj: 09-MO-1433/2012. Datum: 18. džumade-l-ula 1433. h.g. / 09. aprila 2012. godine raspisuje se K O N K U R S za prijem učenika-ca u I (prvi) razred medresa u školskoj 2012/2013

DANI SINAN-BEGOVE MEDRESE U TUTINU

U ponedjeljak, 23.04.2012. godine, u prepunoj sali Doma kulture u Tutinu, upriličena je prigodna svečanost povodom obilježavanja dana Sinan-begove medrese iz Novog Pazara. 

Sutra sjednica Sabora IZ-e BiH: Reis Cerić bi doživotni mandat, sabornici traže izbore

Poštari su ovih dana imali pune ruke posla: prvo su sabornicima Islamske zajednice Bosne i Hercegovine raznijeli materijale za sutrašnju sjednicu, a odmah su potom pisma krenula u suprotnom pravcu. Ka Rijasetu. I predsjedniku Sabora Safetu Softiću.

S M I J E Š N O: Zukorlić je rekao da će se odreć funkcije u IZ-e onog trenutka "kada pobijedi na izborima za predsjednika Srbije"

Obavještavam javnost da ću se kandiovati za predsjednika Republike Srbije na narednim izborima - riječi su kojima je glavni muftija Muamer ef. Zukorlić započeo današnju konferenciju zakazanu u pet do 12.

VIDEO / Duži kraći način: Kako skinuti cijeli profil na Facebooku

Mnogi su mogući razlozi zašto biste htjeli skinuti sve što imate na svom korisničkom računu na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu

Muamer Hukić uspeo da savlada Povetkina, a ne i sudije !!!

U subotu 25. februara, Porše Arena u Štutgartu bila je poprište jednog od najvećih boks mečeva u ovoj godini. Također i veliko razočarenje u bodovne sudije, koji su dodijelili pobjedu Povetkinu

Muamer Hukić vs. Aleksander Povetkin

U subotu 25. februara, Porše Arena u Štutgartu biće poprište jednog od najvećih boks mečeva u ovoj godini.

Torcida 1989 Sandžak

Najstarija i najbrojnija navijačka skupina "Torcida 1989 Sandžak" poziva sve svoje članove na čišćenje terena.

FK Novi Pazar bolji od Danaca

Na četvrtoj utakmici od dolaska u Antaliju fudbaleri Novog Pazara zabeležili su pobedu protiv Horna 2:1

Gradski stadion dobija sjevernu tribinu

Na Gradskom stadionu u Novom Pazaru, klanjem kurbana, označen je početak radova na izgradnji severne tribine.

Amela Terzić proglašena za mladog talenta godine

Atletičarka Novog Pazara Amela Terzić proglašena je za mladog talenta godine u sedmom izboru "Ličnosti od životnog stila", koji je organizovala modna agencije "Fabrika".

AZERBEJDŽAN FINANSIRA OBNOVU BAJRAKLI DŽAMIJE

BEOGRAD - Ambasada Azerbejdžana najavila je danas da će uskoro početi radovi na restauraciji Bajrakli džamije u Beogradu, koje će finansirati vlada te zemlje.

Počinje nova školska 2011/12. godina na Fakultetu islamskih nauka

Fakultet islamskih nauka u Beogradu, Konsultativni centar Novi Pazar obavještava studente da predavanja nove školske 2011/12. godine počinju 1. oktobra.

Kišna dova

Pošto se u našem kraju pojavila suša, prilika je da se prouči kišna dova i zamoli Allah dž. š. da nam spusti kišu. Ovu kišnu dovu možemo učiti u džematu i pojedinačno, sve dok biva suša.

Ramazanske dove

Allahu moj, učini u ovom danu moj post, postom pravih postača, moj namaz, namazom pravih klanjača, i probudi me iz sna nehajnih i oprosti mi krivice, grijehe u njemu o Gospodaru svijetova, i pomiluj me u ovom danu o Pomilovatelju griješnih.