Pocetna

Arhiva vijesti

Prijatelji sajta

Kontakt

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Video

Službenici IZ-e

Organizacija

INFO DANA

AKTUELNO

OGLASNA TABLA

RIJASET

MEŠIHAT

MEDŽLIS

MEDRESA

OBDANIŠTE

ZDRAVLJE

OBDANIŠTE

Mešihat islamske zajednice Sandžaka dobio novog muftiju

09.02.2019
Glavni imami iz Sandžaka te članovi Sabora i Mešihata islamske zajednice Sandžaka jednoglasno su danas u Tutinu izabrali mr Senada ef. Halitovića za novog predsednika Mešihata Sandžaka i muftiju sandžačkog. Takva odluka doneta je jednoglasno a biralo se između više kandidata, istaknutih alima i imama u toj regiji. Glasanje je održano u džamiji Sultan Fatih u toj sandžačkoj opštini.

HATARNAMA POVODOM SMRTI ŠEMSUDINA KUČEVIĆA

13.10.2017.
U ime Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, kao i u svoje ime, izražavam najdublju bol i žalost zbog gubitka jednog od velikana našeg naroda i ovog kraja rahmetli gospodina Šemsudina Kučevića!

BAJRAMSKA ČESTITKA MUFTIJE HASIBA EF. SULJOVIĆA

Svim muslimanima i muslimankama, u ime Mešihata IZ-e Sandžaka i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg blagdana – Kurban bajrama.

KONKURS ZA RADNO MJESTO VASPITAČICE

Dana 14.08.2017. godine, na osnovu Statuta Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, a po ukazanoj potrebi, uprava odgojno-obrazovne ustanove "Nahla" raspisuje:K O N K U R S

Obavještenje o akciji nabavke i klanja kurbana

25/07/2017
Obavještavaju se zainteresovani trgovci stokom da Mešihat IZ-e Sandžaka organizuje akciju prikupljanja i klanja kurbana za potrebe ishrane učenika medresa, obdaništa i siromašnih porodica.

DJECA DARUJU HADŽ

Veceras je, Allahovom odredbom, dodijeljen poklon-hadz, Muratović Mustafi čija je praunuka, Omerović Naida, polaznik obdaništa “Nahla” u grupi koju vodi vaspitačica Muradija Mustafić, na lokaciji Stambol džamija.

MUFTIJA SANDŽAČKI NA IFTARU KOD AMBASADORA REPUBLIKE TURSKE

Ambasador Republike Turske, Tanžu Bilgić, u Beogradu priredio je zajednički iftar za predstavnike vjerskog, političkog i privrednog života iz R. Srbije i R. Turske.

Reagovanje sandžačkog muftije, Hasib ef. Suljovića povodom rušenja džamije u Zemun Polju

26.05.2017.
Reagovanje muftije Suljovića prenosimo u cjelosti:

OBDANIŠTE "NAHLA" UZ PODRŠKU H.O. "EMANET" ISPORUČILI ROBU PRIHVATNOM CENTRU U TUTINU

09.02.2017.
U organizaciji Mešihata IZ-e Sandžaka i humanitarne organizacije “Emanet” prikupljena roba u vidu hrane odjeće, obuće i sredstva za higijenu dostavljena je prihvatnom centru u Tutinu.

FERID MUHIĆ: Islamizacije nije bilo, to je svjesna laž!

Već stoljećima se širi svjesna laž o navodnoj islamizaciji. Nevjerovatno je da se jedna takva očigledna laž mogla zadržati do danas.